Categories: PoliticaPoliticieni

CJ Timis, obiectiv rosu pentru 2012

PSD Timiş şi-a anunţat principalul obiectiv pentru viitoarele alegeri: câştigarea funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş. Indiferent de candidat, funcţia este dorită de PSD pentru a sparge „caracatiţa portocalie” pe care o controlează, în prezent, Constantin Ostaficiuc.

Social-democraţii se consideră îndreptăţiţi să aspire la funcţia de preşedinte al CJ Timiş, care a devenit obiectivul lor principal în campania pentru alegerile locale din 2012. Formula după care va fi desemnat candidatul menit să îl detroneze pe actualul lider Constantin Ostaficiuc nu a fost încă stabilită şi va fi conturată după semnarea aderării la ACD, la Bucureşti. „Vorbim de o posibilă alianţă cu ACD. Momentan, există negocieri la nivel central, între PSD şi ACD, care includ şi o negociere pe funcţii, pe oferta comună cu care cele două structuri politice să vină, după care se va merge în jos, la nivel de judeţ şi municipiu”, spune Sorin Grindeanu, preşedintele PSD Timişoara. Deciziile legate de candidaturi vor fi luate în baza unor sondaje, în urma cărora se va stabili candidatul cel mai bine plasat din cele trei partide în judeţ. Acesta urmează să apară, consideră Grindeanu, pe o listă comună a celor trei partide. „Principalul nostru obiectiv este câştigarea preşedinţiei Consiliul Judeţean Timiş şi a celorlalte primării din judeţul Timiş, a Primăriei Timişoara, menţinerea primăriei din Lugoj şi a celorlalte comune. În momentul acesta, prin funcţia de preşedinte de consiliul judeţean, Constantin Ostaficiuc gestionează această caracatiţă portocalie din judeţul Timiş. Cred că, odată cu câştigarea acestei funcţii administrative de către viitoarea posibilă alianţă între noi, vom decapita inclusiv această caracatiţă din judeţul nostru”, a conchis Grindeanu.

Share
Published by
Renate Simion

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 27 septembrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 27.09.2024, unde se vor executa reparaţii…

37 de minute ago

Primăria Timișoara a finalizat lucrările de reabilitare de la fosta școală 28

La mai mult de un an de când a terminat de reparat acoperișul clădirii, Primăria…

15 ore ago

Muzică de handpan și atelier de mandale printre Aripi! O expoziție de neratat

Mandala este o cosmogramă mistică ce concentrează energie spirituală și pentru cel care o creează,…

16 ore ago

Gala Aniversară ELITh UPT are loc vineri

Universitatea Politehnica Timișoara organizează Gala aniversară ELITh, prin care marchează 100 de ani de la…

18 ore ago

Primăria oferă STPT un cămin pentru găzduirea șoferilor și vatmanilor din afara orașului. Societatea va trebui să îl renoveze

Societatea de Transport Public Timișoara primește cadou, de la Primărie, un cămin vechi și nefolosit,…

19 ore ago

Primarul Fritz nu e mulțumit de calitatea coșurilor de gunoi care au costat mii de lei bucata

Calitatea coșurilor de gunoi pe care Primăria Timișoara a dat mii de lei pe fiecare…

19 ore ago