Elevii şi părinţii pot sta liniştiţi, cel puţin în acest an: exemenele vor avea loc exact ca în anul şcolar trecut. Primii care se vor bucura de prevederile noi legi a educaţiei cu ciclurile şcolare, sunt cei care încep clasa a IX-a în anul şcolar 2012/2013.
Învăţământul obligatoriu, conform aceleiaşi legi, va fi finalizat la împlinirea vârstei de 16 ani a elevului, care este şi vârsta legală la care un tânăr poate începe să lucreze. În plus, fiecare copil va începe şcoala la şase ani, printr-un an pregătitor, iar clasa a IX-a intră în ciclul gimnazial pentru elevii care încep clasa a V-a în anul şcolar 2011/2012.
„Pentru cei care intră în clasa a V-a în anul şcolar 2012/2013, admiterea la liceu şi bacalaureatul vor fi modificate. Bacalaureatul se va da din probe transdisciplinare, ceea ce înseamnă că nu vom mai avea separarea între materii, ci o probă de ştiinţe cu aspecte legate, spre exemplu, de biologie, fizică, chimie. Admiterea la liceu va ţine cont de portofoliul elevului în proporţie de 70%, iar 30% va fi reprezentat de examenul specific fiecărui liceu”, a precizat Daniel Funeriu, ministrul Educaţiei. Noua lege a învăţământului prevede că numărul maxim de ore pe care un elev trebuie să le petreacă la şcoală, într-o săptămână, este mai mic: 20 pentru ciclul primar, 25 pentru cel gimnazial şi 30 de ore pentru cel liceal.
De Sărbătoarea Crăciunului vă dorim să aveți parte de gânduri bune, multă bucurie, căldură în…
SCM USV Timişoara nu a pierdut timp odată cu finalul sezonului competiţional. Campioana ţării la…
„De Crăciun ne-am luat raţia de libertate” era un celebru mesaj/slogan al Revoluţiei din 1989. O…
Primăria Timișoara pregătește dosarele pentru obținerea finanțării europene, respectiv a autorizației de construire pentru reabilitarea…
PPC Energie și PPC Energie Muntenia își actualizează platformele online de comunicare cu clienții. Astfel,…
Primăria Timișoara are din această săptămână patru cinematografe funcționale în subordine. Ultimul reabilitat și redevenit…