Categories: Zâmbete amare

Joi 13, zi cu ghinion pentru vamesi si gardisti. Poate si pentru Jean si Nicuşor

Ziua de 13 ianuarie a fost o zi mai curioasă, iar pentru ziarişti chiar palpitantă. Pentru unii însă a fost mai ghinionistă, dar asta e: nimic nu-i perfect. Totul a început cu austro-românul care a încercat să-şi dea foc chiar într-o sală de tribunal. El şi-a motivat gestul prin piedicile pe care i le pune „mafia imobiliară din Primăria Timişoara”, pentru a intra în posesia unui imobil pe care l-a cumpărat în urmă cu şapte ani. Culmea, omul plăteşte impozite pe el, primăria le acceptă. Primăria se apără printr-un comunicat de presă destul de alambicat, ceea ce întăreşte, într-un fel, ideea că omul ar cam avea dreptate. Nu vreau să asemăn acest caz cu acela al lui Adrian Sobaru, angajatul TVR care s-a aruncat de la balconul parlamentului. Dar… Aşa cum Sobaru trăgea un semnal de alarmă vizavi de un fenomen la nivelul întregii ţări, şi personajul nostru semnalează o stare de fapt din primărie. Că există acolo o zonă plină de puroi, nimeni nu se îndoieşte. E chiar zona patrimonio-imobiliară. Chiar susţinători înflăcăraţi ai primarului susţin că zona controlată de Miuţ şi Cojocari nu e OK. Dar, „sărmanul” Ciuhandu n-are ce să facă. Chiar aşa? Ce trebuie oare să se întâmple pentru a se face ceva acolo? Să reuşească cineva până la capăt în intenţia de auto-incendiere? Culmea, şi DNA-ul i-a vizitat taman pe cei doi, dar nu se mai aude nimic.
13, zi de ghinion şi pentru fostul arbitru de fotbal Ioan Mureşan, actual observator FRF, dar şi comisar al Gărzii Financiare. El a fost reţinut de procurorii DNA pentru şantaj. Afacerea în care a fost implicat Mureşan pare însă mai mult o găinărie, în cauză fiind vorba de doar 6.000 de lei. Ştiam că lucrurile la Dinamo merg rău, dar chiar aşa? Ce are sula cu prefectura vă puteţi întreba, fiindcă am adus vorba de Dinamo. Are, fiindcă Mureşan era celebru prin faptul că era un fel de băiat de casă al dinamoviştilor în timpul sejururilor la Timişoara. Un om bun la toate. Inclusiv la încărcat navete cu vin de Recaş în autocarul dinamoviştilor, faptă imortalizată în urmă cu mai bine de un deceniu de un ziarist timişorean. Să faci atâtea lucruri perntru ditamai Dinamo, încă echipa purtătorilor de pulan, şi să ajungi după gratii pentru 6.000 de lei, chiar că s-a întors lumea pe dos.
Nu în ultimul rând, pe 13 s-a aflat că boss-ul vameşilor din vestul ţării ar cam fi urmărit penal. Împreună cu alţi patru vameşi. Pentru ce? Normal, pentru trafic ţigări, că doar nu pentru Vegeta. Culmea, unde dai şi unde crapă! Adevărata placă turnantă a traficului de ţigări din vestul ţării a fost Vama Moraviţa. O vamă care devenise, la un moment dat, un El Dorado pentru toţi traficanţii de ţigări din vreo şase-şapte judeţe. Mai mult, aceeaşi vamă intrase chiar în discuţiile unor angajaţi ai Comisiei Europene, traficul de ţigări de aici fiind incomensurabil. Se vorbea oricum de milioane de euro lunar, doar şpăgi. Iată că Aurel Mătiuţ cade în urma unei afaceri petrecute în Vama Jimbolia. E drept că într-o perioadă (octombrie 2010) când toată lumea era cu ochii pe Moraviţa. Curat ghinion!

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

7 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

7 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

14 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

14 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

14 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

16 ore ago