Politia Locala trebuie sa faca bani din piatra seaca

Nu vor decât trei şefi, deşi legea le dă dreptul la patru. Poliţia Locală Timişoara intră în pâine, cu atribuţii mult lărgite şi cu necesitatea de a se finanţa, în cea mare parte, din surse proprii. Poliţiştii locali dau amenzi de circulaţie, dispun ridicarea maşinilor parcate neregulamentar şi poartă armament.

Consiliul Local Timişoara a transformat, înainte de finele anului, Poliţia Comunitară în Poliţie Locală, chiar dacă, la vremea respectivă, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici nu avizase proiectul de organigramă transmis de primărie la Bucureşti. Convertiţi în poliţişti locali, cei 333 de foşti „comunitari” pot, de acum încolo, să asigure fluenţa circulaţiei, să verifice integritatea mijloacelor de semnalizare rutieră şi vor da amenzi pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staţionarea, parcarea autovehiculelor şi accesul interzis. Ei vor putea decide inclusiv ridicarea maşinilor parcate neregulamentar. Pentru a se impune mai bine, fiecare poliţist va fi dotat cu armanent, letal sau nu.

Disciplina în construcţii, publicitatea şi comerţul stradal, dar şi protecţia mediului au fost transferate de la inspectorii municipalităţii tot în sarcina Direcţiei Poliţiei Locale. Poliţiştii vor efectua controale pentru identificarea lucrărilor de construcţii executate fără autorizaţie sau a persoanelor care nu respectă autorizaţiile, vor verifica respectarea normelor legale privind afişajul publicitar, igienizarea surselor de apă şi vor veghea la asigurarea salubrizării străzilor.

Consilierii municipali au aprobat, încă din 20 decembrie 2010, înfiinţarea Poliţiei Locale Timişoara. Potrivit organigramei, noua instituţie are prevăzute trei posturi de director adjunct, dar,surpriză, cel de-al treilea nu va fi ocupat.  „Nu consider că e oportun. Avem deja un director executiv adjunct, vom face concurs pentru a ocupa al doilea post, dar al treilea nu e oportun”, spune Doru Spătaru, şeful Poliţiei Locale Timişoara. Cu doi sau trei adjuncţi în structură, cert este că noii oameni ai legii vor sta cu ochii pe timişoreni, ca să aibă din ce-şi plăti salariile. Asta, deoarece finanţarea cheltuielilor curente şi de capital ale Poliţiei Locale va fi asigurată din venituri proprii şi subvenţii de la bugetul local.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

9 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

11 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

12 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

13 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

13 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

15 ore ago