Nu vor decât trei şefi, deşi legea le dă dreptul la patru. Poliţia Locală Timişoara intră în pâine, cu atribuţii mult lărgite şi cu necesitatea de a se finanţa, în cea mare parte, din surse proprii. Poliţiştii locali dau amenzi de circulaţie, dispun ridicarea maşinilor parcate neregulamentar şi poartă armament.
Consiliul Local Timişoara a transformat, înainte de finele anului, Poliţia Comunitară în Poliţie Locală, chiar dacă, la vremea respectivă, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici nu avizase proiectul de organigramă transmis de primărie la Bucureşti. Convertiţi în poliţişti locali, cei 333 de foşti „comunitari” pot, de acum încolo, să asigure fluenţa circulaţiei, să verifice integritatea mijloacelor de semnalizare rutieră şi vor da amenzi pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staţionarea, parcarea autovehiculelor şi accesul interzis. Ei vor putea decide inclusiv ridicarea maşinilor parcate neregulamentar. Pentru a se impune mai bine, fiecare poliţist va fi dotat cu armanent, letal sau nu.
Disciplina în construcţii, publicitatea şi comerţul stradal, dar şi protecţia mediului au fost transferate de la inspectorii municipalităţii tot în sarcina Direcţiei Poliţiei Locale. Poliţiştii vor efectua controale pentru identificarea lucrărilor de construcţii executate fără autorizaţie sau a persoanelor care nu respectă autorizaţiile, vor verifica respectarea normelor legale privind afişajul publicitar, igienizarea surselor de apă şi vor veghea la asigurarea salubrizării străzilor.
Consilierii municipali au aprobat, încă din 20 decembrie 2010, înfiinţarea Poliţiei Locale Timişoara. Potrivit organigramei, noua instituţie are prevăzute trei posturi de director adjunct, dar,surpriză, cel de-al treilea nu va fi ocupat. „Nu consider că e oportun. Avem deja un director executiv adjunct, vom face concurs pentru a ocupa al doilea post, dar al treilea nu e oportun”, spune Doru Spătaru, şeful Poliţiei Locale Timişoara. Cu doi sau trei adjuncţi în structură, cert este că noii oameni ai legii vor sta cu ochii pe timişoreni, ca să aibă din ce-şi plăti salariile. Asta, deoarece finanţarea cheltuielilor curente şi de capital ale Poliţiei Locale va fi asigurată din venituri proprii şi subvenţii de la bugetul local.
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…
Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…
Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…
La sfârșit de an, Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, a făcut o analiză a…
PSD, PNL, UDMR și grupul minorităților naționale au ajuns la un acord de coaliție pentru…