Timişorenii care locuiesc în clădiri degradate trebuie să aleagă: ori le demolează, ori le renovează de urgenţă. Acest lucru a fost stabilit de consilierii locali care vor să schimbe cu forţa faţa oraşului.
Hotărârea de consiliu le dă doar două variante timişorenilor care au în proprietate imobile degradate: le renovează sau cer aviz de demolare. Cei care nu se conformează vor fi amendaţi cu sume de până la 12.000 de lei. Potrivit viceprimarului Adrian Orza, această hotărâre întăreşte doar o lege existentă. Pe de altă parte, edilii nu-i lasă pe timişoreni chiar de izbelişte. Din această toamnă vor putea începe lucrările la clădirile care au nevoie de reabilitare, cu bani împrumutaţi de guvernul german. Aura Junie, directorul Direcţiei de Dezvoltare a Primăriei Timişoara, spune că municipalitatea a accesat un credit de la KFV, Banca de Dezvoltare Internaţională a Germaniei, în valoare de cinci milioane de euro. Creditul este luat pe zece ani, cu dobândă de numai 2%, iar două milioane de euro din această sumă vin sub formă de grant. „Zonele spre care ne îndreptăm atenţia sunt Cetate, Piaţa Victoriei, centrul Iosefinului, Piaţa Traian”, a declarat Aura Junie. Lista cu primele 150 de clădiri care urmează să fie reabilitate este definitivată. În vară vor fi semnate contractele de finanţare, iar în toamnă vor porni lucrările, a mai pus Junie. Pe listă se regăsesc imobilele din spatele bisericii din Piaţa Küttl, dar şi palatele de pe Corso.
Imagini care pot provoca un şoc emoţional! Un TIR în flăcări, chiar dacă la ora…
Primarul Dominic Fritz a declarat că intenţionează să discute cu toţi liderii politici ai partidelor…
La momentul nepotrivit în locul nepotrivit. Un bărbat în vârstă de 65 de ani, a…
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial…
Liderul PSD Timiș, Alfred Simonis, cere un dialog politic real pe tema impozitelor și taxelor…
Muncitorii clujenilor de la ARL au plecat în concediul de iarnă de pe șantierul noului…