Categories: PoliticaPoliticieni

Social-democratii le ureaza liberalilor vise placute

Nici n-au semnat acordul de alianță și deja intră în divergențe! Liberalii și social-democrații din Timiș nu aceeași viziune asupra alegerilor din 2012. Primii vor liste separate pentru primărie și consiliul județean, în timp ce social-democrații optează pentru liste comune.

Liberalii vor negocia la sânge în cazul unor liste comune, pentru ca la Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș candidații eligibili să fie liberali. „Considerăm că, la nivelul județului Timiș, fiecare partid trebuie să se prezinte în alegeri cu candidați proprii, pe liste proprii. Suntem convinși că acest lucru ar aduce mai multe șanse tuturor partidelor din alianță”, declară ferm președintele PNL Timiș, Nicolae Robu. Poziția sa nu este împărtășită de liderul social-democraților timișeni, Titu Bojin. Acesta susține că, după ce PSD va adera la ACD, cel puțin la nivelul municipalității și al CJ Timiș, candidații ar trebui să vină pe liste comune. „Ne pliem și pe ce ne spune Bucureștiul, dar, dacă e alianță, cel mai corect e să candidăm împreună, pe principiul 50%-50%”, spune Titu Bojin.
„În ceea ce privește Timișul, cred cu sinceritate că, atât la primărie, cât și la consiliul județean, candidații ar trebui să vină din partea PNL, în cazul unei alianțe și ale unor liste comune. În general, în zona Banatului și a Ardealului, se votează, de 20 de ani, cu preponderență, candidați aparținând zonei de dreapta. În zona Olteniei, a Moldovei, în județele din jurul Bucureștiului, unde PSD are o influență electorală mai mare, candidații pot fi pe liste comune din partea PSD. Acesta este demersul pe care îl voi susține și la București”, spune Cristian Bușoi.
Inițiativa este respinsă vehement de liderul PSD Timiș, care spune că nici nu se gândește să rămână fără candidați pe lista primăriei și a consiliului județean. „Liberalilor le urăm vise plăcute! În nici un caz n-o să acceptăm așa ceva. Avem tot respectul pentru ce se hotărăște la București, suntem dispuși să susținem un candidat liberal, atât timp cât ne susțin și ei pe noi. De nu am cere și noi mai mulți candidați, că doar noi suntem pe primele poziții la județ? E bine să ne punem de acord ca să putem găsi formula corectă”, a declarat Titu Bojin.

Share
Published by
Renate Simion

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

10 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

10 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

15 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

16 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

17 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

18 ore ago