Categories: Timp liberUnde mergem

Urecheati in expozitie

Piaţa Iosefin este, până duminică, gazda expoziţiei de iepuri organizate de Asociaţia Crescătorilor de Animale de Blană din Timişoara (ACABT). Sunt 150 de exemplare, de la Castor Rex la Neozeelandezul Roşu şi Berbecul Turingian, toate numai bune de admirat.

Atracţia expoziţiei este reprezentată de cele câteva exemplare de iepuraşi din rasa Castor Rex. „Soiul acesta a apărut în urma unei mutaţii genetice la finele anilor 1800. Sunt iepuri creaţi pentru blană”, spune Ioan Marincu, preşedintele ACABT. Sunt consideraţi „regii iepurilor”, pentru că au blana foarte deasă şi foarte fină, de culoarea cafelei. Crescătorii de iepuri nu vor face niciodată averi din hobby-ul lor. Un iepure de talie mare, cum e Neoozeelandezul roşu sau alb, Albastrul vienez. Uriaşul gri sau Berbecul turingian, se vinde cu maximum 400 de lei, în timp ce unul de talie mică ajunge la 100 de lei. Cei mai rentabili sunt Neozeelandezii. „Sunt o rasă pentru blană şi carne, foarte prolifică. Raportul carne – os este 6 la 1 în favoarea cărnii”, spune Ioan Marincu. Petre Ursuleţu, din Iecea Mare, a adus la expoziţie un Neozeelandez alb, declarat campion. Are acasă 25 de urecheaţi. „E un hobby de care m-am apucat în primăvara anului trecut, după ce mi-am luat casa la Iecea”, explică bărbatul.
Expoziţia este deschisă vineri şi sâmbătă, între orele 9 şi 17, iar duminică, între 9 şi 15. Biletele costă 4 lei, copiii, elevii şi studenţii plătind doar jumătate. Pentru aceşti bani, pe lângă iepuri, vizitatorii pot vedea şi 70 de găini de rasă, una mai frumoasă ca alta.

Share
Published by
Alecsandra Stanici
Tags: expozitie

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

12 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

16 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

18 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

18 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

21 de ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

21 de ore ago