PSD nu exclude un primar independent pentru Timisoara!

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, că partidul său nu are nimic împotriva unui candidat independent pentru Primăria Timișoara. Social-democrații se vor concentra, la viitoarele alegeri, pe mediul urban.

Victor Ponta a ajuns cu o oră întârziere la întâlnirea cu jurnaliștii timișoreni, surse din partid susținând că președintele PSD a avut o întrevedere cu primarul Gheorghe Ciuhandu. Liderul social-democrat a negat însă această ipoteză. Ponta a vorbit totuși despre funcția de edil-șef a Timișoarei. „Nu este exclusă posibilitatea unui candidat independent pentru acest post. Important este ca acesta să nu fie de la PDL”, a spus președintele social-democraților. „Obiectivul nostru numărul unu este să dăm jos PDL-ul și să luăm cât mai multe primării de la PDL. Nu e obligatoriu să fie de la PSD sau de la PNL candidatul la Primăria Timișoara, ci să fie omul cu cele mai multe șanse să câștige. El a fi desemnat de USL în urma unui sondaj de opinie. Până la urmă, și la București este Oprescu, iar la Sibiu este Johannis, așa că și la Timișoara poate fi un independent”, și-a precizat Ponta părerea.

Declarația acestuia este cel puțin ciudată, mai ales în condițiile în care, joi, senatorul liberal Nicolae Robu și-a anunțat intenția de a-i lua locul lui Gheorghe Ciuhandu în fotoliul de primar. Robu a făcut această afirmație într-o conferință de presă susținută în comun cu președintele PSD Timiș, Titu Bojin, care vizează funcția de lider al CJ Timiș. „Important este să cadă Constantin Ostaficiuc. Noi nu avem banii PDL. Liberal-democrații vor cumpăra masiv voturi în mediul rural, așa că noi va trebui să câștigăm în orașe”, a mai spus Victor Ponta.
Președintele social-democraților a recunoscut că, în acest moment, USL nu are suficiente voturi pentru a trece o moțiune de cenzură pe Codul Muncii, în cazul în care Guvernul Boc își asumă răspunderea pe această lege. USL are doar 212 voturi și ar mai avea nevoie de 20, dar Ponta spune că va fi găsită o modalitate de blocare a legii.
Victor Ponta s-a oprit vineri la Timișoara, în drum spre Oradea unde are loc congresul UDMR. Social-democrații nu fac un secret din faptul că negociază cu orice formațiune politică pentru a obține o majoritate parlamentară, în ideea de a înlătura PDL de la guvernare.

Share
Published by
Artemia Simeria

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

7 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

7 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

14 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

14 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

14 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

16 ore ago