Peste numai câteva ore începe marele bal! Clubul Politehnica Timişoara împlineşte, în toamnă, 90 de ani de la înfiinţare, iar jucătorii pregătiţi de cehul Duşan Uhrin au un singur gând: cucerirea primului titlu de campioană din istoria clubului.
Urmaşă a Chinezului şi a Ripensiei, care au împreună zece titluri cucerite în perioada 1922 – 1938, Poli poate readuce cel mai important trofeu fotbalistic în Timişoara după mai bine de 70 de ani. Spectatorii, conducerea, antrenorii şi jucătorii au şansa să realizeze ceea ce nu au reuşit predecesorii lor în cei 90 de ani de existenţă ai clubului. Lupta pentru titlu nu le mai are în prim-plan pe Steaua sau Dinamo. De această dată, Poli trebuie să fie mai bună decât Oţelul Galaţi, FC Vaslui plus bucureştenii de la Rapid Bucureşti.
De cinci ori pe locul al treilea în clasament şi o dată pe locul al doilea – acestea sunt cele mai bune clasări din istoria clubului condus, în prezent, de Marian Iancu, ajutat serios de comunitatea locală. Alb-violeţii au fost cel mai aproape de laurii de campioni în sezonul 1957/1958, când Poli – Ştiinţa la acea vreme – avea cea mai valoroasă generaţie de fotbalişti. Doar ghinionul a făcut ca alb-violeţii să termine pe treapta a treia a clasamentului, la egalitate de puncte (27) cu Petrolul Ploieşti şi CCA (Steaua). Pentru timişoreni au urmat şi alte clasări bune în campionat, dar niciodată nu au fost atât de aproape de primul titlu din istorie. Se spune că Ciosescu & Compania ar fi pierdut campionatul pe ultima sută de metri, din cauza oboselii acumulate în prea multele jocuri disputate (campionat, Cupa României şi Cupa Dunării), chiar şi trei pe săptămână, dar şi din pricina examenelor de la facultate, care au coincis cu finalul sezonului.
Cea mai bună clasare a Politehnicii s-a înregistrat la finalul sezonului 2008/2009, când trupa de pe Bega a primit medalia de argint, aurul fiind adjudecat de Unirea Urziceni. „Arhitectul” acelei echipe a fost cehul Duşan Uhrin, care a dus echipa până pe locul I în tur, dar a fost destituit inexplicabil de Marian Iancu. Sala de trofee a clubului timişorean are şi două cupe ale României, cucerite în 1958 şi 1980, de două generaţii excepţionale.
Anul acesta, mai mult decât niciodată, Poli poate aduce titlul la Timişoara, în premieră după perioada interbelică. Formaţia timişoreană are toate atuurile pentru îndeplinirea acestui obiectiv: public de excepţie, antrenor de valoare şi un lot de jucători presărat cu valori individuale care evoluează în primele reprezentative ale ţărilor lor. Primul hop va fi sâmbătă, de la ora 19, pe arena „Dan Păltinişanu”, jocul cu Gaz Metan Mediaş. Alb-violeţii sunt condamnaţi să nu ardă gazul degeaba, o victorie cu ardelenii antrenaţi de Cristi Pustai fiind obligatorie, pentru a recupera handicapul de opt puncte faţă de Oţelul Galaţi, liderul clasamentului în acest moment. La medieşenii nu va intra pe teren brazilianul Eric, sperietoarea fundaşilor de la Poli în ultimele două sezoane. Eric nu este singura absenţă importantă din primul „11” al Gazului, Munteanu, Miclea şi Liţu urmărind meciul din tribune.
La Poli, Duşan Uhrin ar putea trimite pe teren următorii jucători din primul minut: Pantilimon – Luchin, Cisovsky, Ghionea, Ignjatjevic – Helder, Alexa, Tameş, Zicu – Goga, Magera.
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…
Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…