Categories: Fotbal JudeteanSport

Sexy-arbitre in ligile inferioare din Timis

Fotbalul începe să nu mai fie o afacere 100% masculină. Încet, dar sigur, în fenomen încep să-şi facă loc şi femeile. Dacă fotbalul mixt nu se practică la modul oficial, pentru a fi în contact direct cu fenomenul fotbalistic, femeile s-au orientat spre arbitraj, pentru a-i pune la punct pe bărbaţii care aleargă după minge.

Comisia Judeţeană de Arbitraj din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Timiş are 250 de arbitri, din care 11, exact câţi jucători trebuie să alinieze o echipă de fotbal, sunt de sex feminin. Cele 11 fete îşi fac cu brio treaba în calitate de arbitri asistenţi. Notele primite de domnişoarele purtătoare de fanion pe dreptunghiul verde din partea observatorilor de specialitate sunt cel puţin la fel de bune cu acelea ale colegilor de sex opus. Andrada Aloman este liderul fetelor intrate în arbitrajul timişean. Originară din Alba Iulia, Andrada a parcurs toate etapele arbitrajului, iar în prezent este unul dintre arbitrii reprezentativi ai judeţului Timiş, după ce a fost cooptată în lotul naţional al arbitrilor pentru jocurile din Liga a III-a. Este o performanţă de luat în seamă, dacă ne gândim că Timişul mai are doar 16 arbitri la acest nivel, şase la nivelul eşalonului secund şi doar unul în Liga I. La felul în care a parcurs toate etapele promovării, nu ar trebui să ne mire dacă, într-o bună zi, Andrada va reprezenta Timişoara în Liga I, ca arbitru asistent. Excepţie de la această regulă nu face nici focoasa Patricia Samsudean, originară din Târgu-Mureş. Imediat ce a ajuns la Timişoara, tânăra de 22 de ani s-a apucat de arbitraj, iar în prezent este arbitru categoria I, ceea ce îi dă dreptul să participe, în calitate de arbitru asistent, la jocurile din Liga a IV-a Timiş. Oana Gurgu şi Lavinia Bozdog arbitrează şi ele la acelaşi nivel şi visează să ajungă cât mai sus în arbitrajul mioritic.
Pe lângă arbitraj, cele 11 fete din arbitrajul timişean mai au în comun frumuseţea, care le este recunoscută de fotbalişti chiar şi în timpul jocurilor. Complimentele jucătorilor din eşaloanele inferioare nu încetează nici când ei trebuie să fie atenţi la minge, iar arbitrele trebuie să fie atente la cum împart dreptatea pe teren. Reprezentantele sexului frumos nu se emoţionează nici în partidele disputate pe terenurile din localităţile în care arbitrii îşi croiau drum prin lanul de porumb pentru a scăpa de mânia localnicilor, siguri că fluieraşii le fură, prin deciziile luate, echipa de suflet. Nici un impediment nu le stă în cale frumoaselor arbitre pentru a lua decizii majore, măcar pentru 90 de minute, în viaţa bărbaţilor.(sursa foto: facebook.com)

Arbitri femei în judeţul Timiş

Andrada Aloman – lotul naţional Liga III
Lavinia Bozdog – categoria I
Oana Gurgu – categoria I
Patricia Samşudean – categoria I
Ana Maria Cristina Lazăr – categoria II
Florenţa Soreanu – categoria II
Dana Ghiurcan – categoria II
Simina Haiduc – categoria II
Maria-Daniela Trancău – categoria II
Ancuţa Negru – stagiar
Alina Popescu – stagiar

Share
Published by
Cosmin Bradu
Tags: arbitresexy

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

2 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

5 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

6 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

6 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

7 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

8 ore ago