O doctoriţă pensionară din Timişoara a murit de malarie, la Spitalul Județean. Femeia a fost diagnosticată cu malarie, după ce a fost în vacanţă în Ghana, iar medicii spun că nu s-a vaccinat înainte de plecare.
Pacienta a fost internată, luni, la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”. Ea a făcut însă complicaţii cardiace, pulmonare şi renal și, din cauza agravării stării de sănătate, a fost transferată, miercuri, la Spitalul Judeţean. La Timişoara nu există, în mod obişnuit, medicamentele necesare în astfel de cazuri. Medicii au găsit, în prima fază, tabletele de care aveau nevoie într-o farmacie. Ulterior, au contactat un medic german, pentru a putea continua medicaţia. „Ultimul caz cu malarie internat în spitalul nostru a fost anul trecut, la o studentă, care a evoluat bine şi s-a însănătoşit după tratament”, a precizat dr. Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” Timişoara. Medicii spun că este foarte important ca persoanele care călătoresc în ţări unde malaria nu a fost eradicată să se vaccineze profilactic. Malaria se transmite prin înţepătura ţânţarului anofel. Anual, aproape 500 milioane de persoane sunt infectate, iar până la trei milioane decedează.
Update: Femeia diagnosticată cu malarie a murit, miercuri după-amiază, la Spitalul Județean. Complicațiile suferite au fost mult prea grave, iar organismul ei a cedat.
În spijinul liceenilor. Ca în fiecare an, Universitatea Politehnica Timișoara vine în sprijinul elevilor de…
Licitația pentru stabilirea constructorului care se va ocupa de demolarea vechiului stadion “Dan Păltinișanu” poate…
Aleasă viceprimar al Timișoarei, USR - ista Paula Romocean se va preocupa de autorizarea documentațiilor…
Comunitatea academică a Universității de Vest din Timișoara (UVT) organizează evenimentul prin care va începe…
Luni dimineaţa, în jurul orei 09:40, polițiștii Secției 1 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…
Suma plătită în trei luni, ultimele pe anul trecut, în cadrul programului denumit generic ”Laptele…