Titlul, cei mai multi spectatori si cele mai multe goluri – obiective pentru Poli

Poli Timişoara luptă pe trei fronturi: câştigarea titlului, atragerea celor mai mulţi spectatori la jocurile de pe teren propriu şi însuşirea titlului de cea mai bună echipă în ofensivă. Cel mai important obiectiv este însă cucerirea primului titlu din istoria echipei bănăţene.

Jocul excelent al alb-violeţilor din primele trei etape din acest an face ca diferenţa de două puncte faţă de Oţelul Galaţi să pară uşor de recuperat. Spectatorii au populat mai tot timpul arena „Dan Păltinişanu”. Nu se poate spune la fel însă şi despre sezonul actual, pentru că jocurile Politehnicii nu au mai fost urmărite de un mare număr de spectatori. Într-un clasament al spectatorilor, la jocurile echipelor din Liga I de pe teren propriu, Poli ocupă poziţia secundă, în spatele Universităţii Craiova, dar diferenţa dintre olteni şi bănăţeni este foarte mare. Dacă Universitatea are o medie de 16.150 de spectatori pentru fiecare joc disputat până acum pe teren propriu, Zicu şi Compania se laudă cu o cotă de 9.600 de spectatori, îmbunătăţită însă după ultimul joc de pe teren propriu susţinut chiar în compania oltenilor. Poli Timişoara – Universitatea Craiova a fost urmărit de 24.000 de spectatori, locul secund în acest an, după Universitatea Craiova – Steaua, la care au asistat 25.000 de olteni. Cum timişorenii sunt în cărţi mai serios ca niciodată pentru câştigarea titlului, nu este exclus ca această cotă să fie depăşită, fiecare joc de pe teren propriu devenind capital în lupta pentru câştigarea titlului. Dacă titlul se va decide în ultima etapă, atunci vom avea cu siguranţă un număr record de spectatori pe „Dan Păltinişanu”, Poli urmând să joace cu titlul pe masă cu Dinamo Bucureşti. Steaua este cealaltă echipă cu nume care mai vine la Timişoara până la finalul sezonului. În celelalte meciuri de pe teren propriu, Poli va juca în faţa unor echipe care nu au priză la spectatori, dar obiectivul timişorenilor îi va determina cu siguranţă pe timişoreni să ia cu asalt stadionul.
Ultimul obiectiv pentru Poli rămâne păstrarea titlului de cea mai ofensivă echipă din Liga I. Vorbim despre un titlu adjudecat de timişoreni în ultimele trei sezoane: 57 goluri în sezonul 2007-2008, 58 de goluri în sezonul 2008-2009, 55 de goluri în sezonul 2009-2010. În prezent, după 21 de etape, Dinamo Bucureşti are cel mai bun atac din Liga I, cu 43 de goluri, iar Poli ocupă poziţia secundă, reuşind 39 de goluri. La finalul turului, erau 11 goluri diferenţă între primele două formaţii din acest top. În prezent, mai sunt doar patru goluri. Asta, pentru că, în cele patru jocuri disputate în retur, atacanţii timişoreni au înscris de 12 ori, în timp ce „câinii” lui Ioan Andone au marcat doar de cinci ori.

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

O oră ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

2 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

2 ore ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

2 ore ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

3 ore ago