Categories: Sport

Infrangere fara drept de apel

Cum era de aşteptat, BCM Bega Danzio Timişoara a cedat pe propriul teren în faţa lui CSM Satu Mare. Echipa oaspete s-a impus cu 77-46 şi rămâne singura formaţie neînvinsă din grupa A1.

Baschetbalistele alb-violete au pierdut la 31 de puncte meciul disputat în compania liderului CSM Satu Mare. Oaspetele şi-au luat un avans considerabil încă din primul sfert, încheiat cu 13-22. Până la pauza mare, sătmărencele şi-au trecut în cont alte 20 de puncte, iar tabela arăta 26-42. Sfertul trei a fost la fel de dur pentru bănăţence. CSM a bifat 25 de puncte, în timp ce jucătoarele lui Dan Ionescu, doar 12. Diferenţa de valoare dintre cele două grupă a fost cea mai evidentă în ultimele zece minute. Primul coş al gazdelor a venit doar cu trei minute şi jumătate înainte de final, după o reuşită a lui Haas. Partida s-a încheiat cu 46-77, după ce din tabăra alb violetă Budean a mai reuşit patru puncte, iar Haas, două. Cele mai bune marcatoare ale Timişoarei au fost Ancuţa Stoenescu, care a reuşit 16 puncte, şi Laura Budean, 10. De partea cealaltă, Alon Olajuwon a marcat 17 puncte. „Nu e cel mai slab joc şi nu trebuie să uităm că am avut un adversar foarte bun. S-a văzut de ce nu a pierdut până acum. Mergem mai departe, vedem ce putem face în ultimele două etape. Fetele au părut resemnate încă de la startul partidei. Utopia şi SF-ul la noi în echipă nu trebuie să existe. A fost un joc cu rezultat ştiut de dinainte, dar se punea problema diferenţei. Am ştiut că o să jucăm cu o echipă foarte bună, nu le putem pune probleme anul acesta”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul Dan Ionescu. „Nu a fost un antrenament, a fost un meci în prima parte chiar echilibrat şi foarte bun pentru noi. Mi-aş fi dorit să fie la fel şi în repriza a doua. Timişoara are capacitatea de a merge pe locul patru. Cred că ei fac bine paşii mărunţi şi îşi consolidează echipa pentru viitor”, a afirmat antrenorul lui Satu Mare, Dan Fleşeriu. Meciul a avut şi un moment tensionat la jumătatea sfertului trei, când Anamaria Mesaros a fost trimisă de tehnician la vestiar. „Mesaros este o jucătoare destul de matură, îşi va da seama că a greşit şi va veni în continuare la antrenamente. I-am dat cheia de la vestiar, în condiţiile în care, atunci când faci anumite semne din teren către bancă, înseamnă că nu vrei să te supui unor rigori ale jocului”, a spus Dan Ionescu. Danzio va mai disputa două partide în grupa A1, pe terenul Alexandriei şi acasă cu Olimpia Bucureşti. Timişorencele au în continuare şanse la final four-ul competiţiei.

Rezultate înregistrate în etapa a XII-a

BCM Bega Danzio – CSM Satu Mare 46 – 77
ICIM Univ V. Goldiş – CS Olimpia 75 – 52
LMK BC Sepsi Sf. Gheorghe – CS Rapid 94 – 66

Share
Published by
Mirela Linta

Recent Posts

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

28 de minute ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

2 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

12 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

12 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

15 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

16 ore ago