Categories: AfaceriSport

„Leii”, la a doua victorie cu noul antrenor

BC Timişoara a câştigat confruntarea de miercuri seară. Municipal Oradea a pierdut meciul cu alb-violeţii, scor 63 – 73, şi nu şi-a putut asigura participarea în play-off.

„Leii din Banat” şi-au adjudecat cea de-a doua victorie de la venirea lui Djordje Jovicic pe banca tehnică, din tot atâtea partide disputate cu noul antrenor. În penultima etapă din sezonul regulat, BC Timişoara a evoluat pe teren propriu în compania lui CS Municipal Oradea. Meciul a început echilibrat, în primul sfert oaspeţii reuşind să se impună la doar două puncte, după coşul marcat de Lazăr în ultima secundă, 14-16. Oradea şi-a mărit avantajul până la pauză, după ce a marcat 17 puncte, în timp ce „Leii” doar 12. Meciul părea că se va încheia în favorea oaspeţilor, care îşi doreau victoria pentru a-şi asigura participarea în play-off. Chiar şi fără obiectiv, dar cu speranţa că mai pot spăla din păcate, timişorenii şi-au îmbunătăţit jocul în partea secundă. Cele şapte puncte handicap au fost recuperate în minutul opt al sfertului trei, când scorul a devenit 44-44. Situaţia de pe tabelă s-a schimbat, iar bănăţenii au trecut în avantaj înaintea ultimelor zece minute de joc: 48-45. Victoria gazdelor a fost stabilită în ultimul sfert, în care, ajutaţi şi de arbitrii, jucătorii celor două grupări au fost la un pas de a se lua la bătaie. În minutul cinci, când scorul era 58-56, Păltinişanu a fost eliminat, după un fault comis de Mitchell. Arbitrii au decis ca ambii să fie penalizaţi pentru cearta iscată între cei doi. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi un minut mai târziu, cu Paşca şi Markovic protagonişti. Cei mai buni marcatori ai gazdelor au fost Milos Pesic, cu 20 de puncte, şi Ivan Miskovic, cu 16. Pentru Oradea, câte 16 puncte au marcat Mitchell şi Topchov. „ Nu suntem o echipă fără miză. Trebuie să câştigăm toate meciurile pe care le jucăm, pentru că suntem profesionişti şi trăim din asta. Noi suntem într-un blocaj psihic din cauza rezultatelor. dar suntem aceeaşi echipă care a câştigat cupa sau a luat locul doi în campionat. Am discutat despre acest lucru şi la pauză, că trebuie să trecem peste acest blocaj, şi în partea a doua am demonstrat că meritam să câştigăm. Aceste lucruri se întâmplă şi echipelor mult mai mari decât noi şi trebuie să trecem de el, să câştigăm toate meciurile pe care le mai avem, să reparăm măcar puţin din imagine”, a declarat, la final, Dan Păltinişanu. „Din păcate, toată lumea a fost concentrată la alte rezultate decât la jocul propriu. În general a fost un joc prost la ambele echipe. Felicit Timişoara, iar noi mai avem de luptat pentru play-off”, a spus antrenorul orădenilor, Cristian Achim, care nu exclude o posibilă preluare a echipei de pe Bega. „Leii din Banat” vor disputa ultima etapă sâmbătă, la Rovinari.

Rezultate
BC Timişoara – CS Municipal Oradea 73 – 63
BCM U Piteşti – CSU Ploieşti 88 – 78
CSA Steaua Turabo – CSU Atlassib 79 – 81
CS Municipal Bucureşti – BC Perla Harghitei 134 – 130
CS Otopeni – SCM CSS Craiova 85 – 77
CSU Cuadripol – Energia Rovinari 62 – 90
Gaz Metan Mediaş – BC Mureş 86 – 61
Politehnica Iaşi – U-Mobitelco BT 80 – 95

Clasament

1. CSU Ploieşti 53
2. U Mobitelco BT 52
3. Gaz Metan Mediaş 51
4. CSA Steaua Turabo 50
5. BC Mureş 49
6. BCM U Piteşti 46
7. CSU Atlassib 45
8. CS Otopeni 45
9. CS Municipal Oradea 45
10. BC Timişoara 43
11. Energia Rovinari 43
12. CS Municipal Bucureşti 41
13. SCM CSS Craiova 35
14. Politehnica Iaşi 34
15. BC Perla Harghitei 34
16. CSU Cuadripol 30

Share
Published by
Mirela Linta

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

O oră ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

4 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

5 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

6 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

6 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

8 ore ago