Categories: PoliticaUltima ora

Roxana Golban: „Scandalul m-a luat pe nepregatite”

Balerină profesionistă până anul trecut, cu premii la Olimpiada Naţională de Balet, dar şi la alte concursuri, Roxana Golban a devenit peste noapte subiect de dispută între social-democrați. Tânăra de 20 de ani, studentă la facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor de la Universitatea de Vest, apare într-un pictorial savuros în ediţia din martie a revistei Playboy. Mai nou, de la vârful PSD, partid în care a intrat luna trecută, se cere excluderea ei. Roxana Golban a colaborat cu Teatrul Naţional de Operetă, Teatrul „Ion Dacian” şi Opera Română din Bucureşti, precum şi cu Opera timişoreană, şi a evoluat pe scene din România şi din străinătate.

Cum ai ajuns în PSD?
De fapt, sunt înscrisă în TSD – liga studenţilor. Am semnat adeziunea în urmă cu aproximativ trei săptămâni, după ce am aflat că voi poza în Playboy. Întotdeauna mi-am dorit o carieră politică, iar PSD mi s-a părut cel mai ok partid. În plus, am mulţi colegi de facultate social- democraţi.

Ți-ai făcut curaj să semnezi adeziunea după ce ai stabilit pictorialul?
Nu are nicio legătură faptul că am pozat într-o revistă pentru bărbaţi cu politica. Sunt lucruri diferite, care, pur şi simplu, s-au întâmplat în acelaşi timp. De mult voiam să intru în partid şi, în egală măsură, îmi doream să pozez. Au apărut ambele ocazii şi acum se bat cap în cap.

De ce ai vrut să pozezi?
Mă simt suficient de încrezătoare în mine ca să apar într-o revistă pentru bărbaţi. Când mi s-a făcut propunerea, nu am ezitat nicio clipă.

Te aşteptai la impactul acesta?
Sincer? Nu mă aşteptam deloc ca lucrurile să meargă chiar aşa. Mă aşteptam, evident, la păreri pro şi contra, dar nu la nivelul acesta. Scandalul m-a luat pe nepregătite. E şi hilar: atunci când am participat la concursuri şi am luat premii, ca balerină, nu s-a mediatizat aproape nimic, iar acum, când am apărut în Playboy şi am vrut să intru într-un partid politic, se face atâta tam-tam. Sunt o persoană normală care vrea să trăiască într-o Românie liberă şi corectă.

Presa relatează că se cere de la vârful PSD-ului excluderea ta din partid. Ce ai de gând să faci?
O să văd. Momentan, aşteppt să văd ce se va întâmpla. Pe de altă parte, sunt genul de om care când îmi doresc foaret tare ceva, o fac.

Dacă vei fi exclusă din PSD, vei renunţa la politică?
În niciun caz.

Te gândeşti să te orientezi, în cazul unei excluderi din PSD, spre un alt partid?
Probabil că da, va fi un caz de forţă majoră. Dar nu îmi doresc alt partid politic, pentru mine doctrina social-democrată este cea mai potrivită.

Care ar fi partidul politic spre care te-ai putea orienta în eventualitatea excluderii din PSD?
Nu prea mi-am pus problema să fac un top al partidelor. Eventual, PNL ar putea fi pe locul secund. Să zicem că ar putea constitui o opţiune pentru mine.

Share
Published by
Georgeta P.
Tags: excluderepsd

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

8 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

8 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

9 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

10 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

10 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

13 ore ago