Categories: OpiniiZâmbete amare

(Si) Timisorenii au talent

Parafrazând titlul unei emisiuni, se pare la modă, nici timişorenii nu se pot lăsa mai prejos decât compatrioţii lor din alte părţi. Numai în ultimele zile am putut depista câţiva timişoreni debordând de talent în domeniilor lor de activitate. Sau nonactivitate.
Un exemplu de om extrem de talentat în domeniul lui (care o fi acela?, pot întreba unii) este Cornel Sămărtinean. Fost (şi actual) fabricant de lenjerie intimă, Corneluş cel viteaz a ajuns, pe bază de profesionism sadea, mare director de aeroport. Başca, posibil candidat al PD-L la Primăria Timişoara. Fără să întrebe pe nimeni, nici pe şefii săi din Ministerul Transporturilor, nici autorităţile arădene, talentatul dom’ Cornel a purces să facă un studiu prin care aeroportul timişorean să-l înghită pe cel din Arad. Chiar a alocat şi bani de la buget în acest sens. Bine Cornele, aşa o să le tragem la arădeni! Haide Poli, ..ue UTA! Nea Cornel n-a pus însă în calcul că poate se enervează dom’ Ghiţă Falcă şi îi dă cu studiul lui în cap de nu se vede. Mai ales că, orientat, Ghiţă susţine la conducerea partidului pe cine trebuie (Emil Boc), iar şeful lui Cornel, Costi Ostaficiuc, a ales varianta necâştigătoare: Vasile Blaga.
Gata, ne-am prins cum stă treaba cu Libia. Masonii sunt vinovaţi, e clar. Ne-o spune timişoreanul Lorin Fortuna. Ce simplu era, şi noi nu ne-am dat seama! Fortuna ştie exact şi cum stă treaba. Adică e vorba de Ritul Scoţian al masoneriei, nu de filiera creştin-democrată a Papei. Tare, dom’ Fortuna! Ce le ştie el pe toate! Şi noi care ne-am speriat că vinovaţi ar fi reptilienii, balaurienii sau gorilienii veniţi de pe Alpha Centauri.
Piromanul de la catedrală, Daniel Urs, nu se lasă şi dă noi explicaţii pentru gestul său. Iniţial ştiam că vinovaţi ar fi fost Ilie Sârbu, care l-ar fi pus să dea foc, şi primarul Gheorghe Ciuhandu. Cică, din cauza corupţiei din primărie, Urs a făcut-o pe micul Nero. Mai nou, fostul PSD-ist susţine că a pus focul din cauza trădătorilor care au vândut România americanilor. Măi, Daniele, când îţi dau ăştia drumul, vorbeşte cu Fortuna, să vezi că situaţia este mult mai complicată şi, evident, complexă.
Om cu un simţ al esteticului de-a dreptul debordant, dovadă faptul că este unul dintre cei mai mari fani ai Elenei Băsescu, şeful tinerilor PD-L, Nicu Bitea, s-a pus să cureţe sigla de la sediul PNL, fircălită de cine ştie cine. Sublim gestul tinerilor orange. Probabil aici se vede şi efectul cursurilor luate la „Centrul pentru pregătirea tinerilor Zambara”, deschis la Bastion de fostul poliţist Dorin Epure, prin bunăvoinţa şefului lui Bitea, Constantin Ostaficiuc.
Pe cât de perseverent, pe atât de talentat, ţărănistul Viorel Sasca nu se lasă. Şi-a luat a şaptea bicicletă din carieră. Celelalte şase au uşchit-o cine ştie pe unde. Sasca nu s-a lăsat şi bine a făcut. Acum cică şi-a luat un cablu de protecţie anti-furt, pe cât de gros, pe atât de scump. Exact 110 lei a dat pe el. Să sperăm că, de această dată, bicicleta lui Sasca va rezista. Oricum a ajuns la un număr de-a dreptul fatidic: şapte.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

8 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

9 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

10 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

12 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

17 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

17 ore ago