Categories: PoliticaUltima ora

Un braconier, candidatul conservator la CJ Timis

Surpriză de proporţii la Partidul Conservator Timiş. Candidatul partidului la şefia Consiliului Judeţean Timiş a fost desemnat un fost miliţian, care, anul trecut, s-a ales cu dosar penal pentru braconaj. Costel Roman a fost şeful Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Timiş.

În noiembrie 2010, Costel Roman a fost prins de poliţişti pe fondul de vânătoare de la Pişchia, în portbagajul maşinii sale fiind descoperită o căprioară moartă. Roman le-a spus celor care îl opriseră pentru control că a făcut un lucru bun, pentru că a împuşcat căprioara aflată în agonie, după ce, în prealabil, o lovise din greşeală cu maşina. Povestea nu i-a înduioşat pe poliţişti, care i-au întocmit, la vremea respectivă, dosar penal. Costel Roman, vicepreşedintele PC Timiş, va da piept în sondajul comun al partenerilor din USL cu Titu Bojin, preşedintele PSD Timiş, şi Alin Nica sau Cristian Buşoi din PNL. Roman s-a dat mare joi, la anunţarea candidaturii din partea PC. El susţine că este singurul om care l-a putut potoli pe celebrul interlop Mircea Veraxa, pe care l-ar fi arestat de nu mai puţin de nouă ori. Tot el i-ar fi arestat pe cei implicaţi în megascandalul de pe Odobescu. Roman s-a retras din poliţie în 2005, iar anul trecut s-a înscris în PC. „N-am activat înainte în niciun partid. Mi-am dorit să mă alătur Partidului Conservator datorită deschiderii, recunoscută deja în plan naţional, pe care o are pentru tineret, pentru bolnavi şi pentru copiii fără sprijin. Am vrut să fac parte din echipă, pentru că am văzut că programul propus este deosebit. Candidaţii celorlalte partide sunt oameni cunoscuţi, pentru care am o stimă deosebită, toţi suntem însă egali în faţa votului”, a spus Roman. Alături de Roman, Maria Grapini, preşedintele PC Timiş, va intra în lupta pentru Primăria Timişoara. Grapini se va confrunta cu colegii din USL Timiş, Sorin Grindeanu (PSD) şi, foarte probabil, Nicoale Robu (PNL).

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

3 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

3 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

3 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

5 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

5 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

6 ore ago