Ministerul Agriculturii are deja cadrul legislativ pentru înfiinţarea de abatoare mici, mai trebuie să găsească însă formele de sprijin pentru ca ele să se poată dezvolta.
Măsura a fost luată deoarece foarte mulţi producători, agenţi economici şi ţărani au solicitat reînfiinţarea abatoarelor comunale, pentru sacrificarea animalelor cât
mai aproape de casele lor „Nu pot să neg că ar putea fi vorba şi de o protecţie a celor care deţin un anumit monopol în zona preparatelor de carne şi a abatorizării, dar şi de unele greşeli greşeli făcute în 2005, când au fost închise peste 2.500 de asemenea unităţi de procesare din domeniul cărnii sau a laptelui”, consideră Valeriu Tabără. Ministrul Agriculturii a precizat că, încă de luna trecută, Autoritatea Sanitară Veterinară a semnat ordinul de reînfiinţare a acestor abatoare mici. Valeriu Tabără a dat asigurări că se vor crea priorităţile şi posibilităţile de dezvoltare pentru ele, aşa cum se doreşte şi crearea unui cadru legislativ de funcţionare a unităţilor mici de prelucrare a laptelui. „Dacă discutăm de valorificarea producţiei micilor fermieri sau a unor zone izolate, aşa cum este cazul unor zone montane, de exemplu, nu putem face acest lucru fără complementaritatea producţiei din acele zone, respectiv, cu unităţile de procesare, care sunt priorităţi absolute”, a spus Tabără.
RETIM Ecologic Service S.A. și ADID Timiș informează locuitorii din Zona 0 Ghizela, județul Timiș,…
Credincioşii ortodocși și greco-catolicii îl sărbătoresc în cea de-a treia zi de Crăciun pe Sfântul…
Deşi a jucat într-un turneu demonstrativ înainte de Crăciun, Simona Halep va rămâne pentru încă…
Guvernul închide un punct de frontieră din Timiș, încă înainte ca acesta să fie deschis.…
Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, Primăria Timișoara a lansat în licitație proiectul pentru…
Administrația Bazinală de Apă Banat nu are prea multă putere atunci când se pune problema…