Ministerul Agriculturii are deja cadrul legislativ pentru înfiinţarea de abatoare mici, mai trebuie să găsească însă formele de sprijin pentru ca ele să se poată dezvolta.
Măsura a fost luată deoarece foarte mulţi producători, agenţi economici şi ţărani au solicitat reînfiinţarea abatoarelor comunale, pentru sacrificarea animalelor cât
mai aproape de casele lor „Nu pot să neg că ar putea fi vorba şi de o protecţie a celor care deţin un anumit monopol în zona preparatelor de carne şi a abatorizării, dar şi de unele greşeli greşeli făcute în 2005, când au fost închise peste 2.500 de asemenea unităţi de procesare din domeniul cărnii sau a laptelui”, consideră Valeriu Tabără. Ministrul Agriculturii a precizat că, încă de luna trecută, Autoritatea Sanitară Veterinară a semnat ordinul de reînfiinţare a acestor abatoare mici. Valeriu Tabără a dat asigurări că se vor crea priorităţile şi posibilităţile de dezvoltare pentru ele, aşa cum se doreşte şi crearea unui cadru legislativ de funcţionare a unităţilor mici de prelucrare a laptelui. „Dacă discutăm de valorificarea producţiei micilor fermieri sau a unor zone izolate, aşa cum este cazul unor zone montane, de exemplu, nu putem face acest lucru fără complementaritatea producţiei din acele zone, respectiv, cu unităţile de procesare, care sunt priorităţi absolute”, a spus Tabără.
Primarul Dominic Fritz încă nu poate vota, dar a făcut un apel la timişoreni să…
Aproape de șocul campionatului! Voleibalistele de la CSM Lugoj au fost foarte aproape de a…
Nicolae Robu îşi exhibă încă o dată imensele frustrări pentru cele două înfrângeri usturătoare în…
Marien Pirtea, liderul PNL Timișoara, a fost unul dintre cei mai matinali politicieni care au…
Conform datelor oficiale ale Autorității Electorale Permanente, în județul Timiș, la ora 9 votaseră 2,82%…
La ora 7.00 au fost deschise secţiile de votare pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale,…