Categories: SportUltima ora

Cu un nou autogol, pe urmele Otelului!

Poli a bătut Unirea cu 3-1, dar a înscris toate cele patru goluri ale meciului. E a doua partidă cu autogol pentru alb-violeţi, care, duminică, joacă pentru titlu la Galaţi, în compania Oţelului.

Cu ameninţarea suspendării a 11 dintre jucătorii de bază pentru meciul cu Oţelul Galaţi, Dusan Uhrin a început meciul cu Unirea Urziceni în formula Taborda, Luchin, Cisovsy, Ghionea, Ignjatijevic, Helder, Tameş, Alexa, Zicu, Nikolic şi Magera. A durat doar 11 minute până când alb-violeţii au deschis scorul, după ce Luchin a fost faultat în careu, iar arbitrul Dragoş Istrate a arătat fără ezitare punctul cu var. Magera a şutat cu sete exact pe centrul porţii şi… 1-0 pentru Poli. Meciul părea că se desfăşoară într-o singură direcţie, jucătorii lui Uhrin parcă prinseseră aripi, astfel că golul lui Cisovsky a picat absolut firesc în minutul 17. Era 2-0, banca tehnică exulta, galeria cânta şi, la cum a arătat Poli în acel interval, n-ar fi fost de mirare dacă scorul ar fi căpătat proporţii. N-a fost să fie, deşi cei care au înscris au fost tot alb-violeţii. Ba mai mult, acelaşi Cisovsky a reuşit să bage mingea în aţe, dar… în poarta greşită! E al doilea autogol al alb-violeţilor din acest campionat, după cel „reuşit” de Alexa în partida cu Vasluiul, de joia trecută. S-a intrat la pauză cu avantaj minim pentru timişoreni, care au ieşit de la cabine decişi să ia cele trei puncte puse în joc. Alb-violeţii au trăit însă periculos cel puţin în prima parte a reprizei secunde, după ce Rusescu a trimis un şut spectaculos de la mare distanţă, respins în faţă de Taborda şi recuperat imediat de defensivă. Acelaşi Rusescu a scăpat singur spre poarta lui Poli şi doar intervenţia sigură, de ultim moment, a lui Ghionea a făcut ca tabela să rămână neschimbată. Uhrin l-a trimis pe Zăgrean în locul lui Nikolici, iar Tameş a încercat de două ori şutul spre poarta Unirii. Nou intratul Zăgrean a adus liniştea în tabăra alb-violetă, cu un sfert de oră înainte de final, reuşind să marcheze ca-n curtea şcolii, după ce a ridiculizat portarul advers. Cisovsky a terminat meciul în postura de căpitan, după ce Ricketts l-a înlocuit pe Alexa. Fundaşul ceh a refuzat iniţial banderola oferită de „Chirurg”, pe care i-a întins-o lui Taborda. Ialomiţenii şi-au pecetluit retrogradarea, în timp ce pentru Poli urmează două meciuri de foc: duminică, cu Oţelul, la Galaţi, şi apoi, în ultima etapă, acasă, cu Dinamo. Gălăţenii se menţin pe primul loc, după ce, luni, au învins, cu 2-1, pe Victoria Brăneşti. Golul victoriei a fost marcat în ultimul minut, dintr-o fază controversată.

Share
Published by
Vlad Stoian
Tags: polivictorie

Recent Posts

Pe Centura Sud lucrurile merg strună. Termenul de finalizare a lucrărilor ar putea fi devansat

Muncitorii celor de la UMB se mișcă, pe șantierul Centurii Sud, ca furnicile, iar aceasta…

4 ore ago

CSU Poli a ratat finala mare la o tuşă, dar a obţinut bronzul la floretă pe echipe

Medalie de bronz pentru floretistele de la Poli. CS Rapid Bucureşti a câştigat titlul naţional…

4 ore ago

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

8 ore ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

9 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

9 ore ago