Categories: Economic

Doua firme timisorene in topul datornicilor la bugetul de stat

Peste 500 de milioane de lei erau obligațiile restante la bugetul de stat, la sfârșitul lunii martie, a doar zece companii private. Printre ele se află și două societăți timișorene: GA.PI SRL, pe locul al treilea, respectiv Transilvania Phone, pe poziția a opta.

GA.PI RSL funcționează din iulie 2004 și are ca obiect de activitate distribuirea de materiale electronice, telefoane fixe sau mobile, și alte componente PC. Conform datelor Ministerului Finanţelor Publice, compania avea, în 2009, doar doi salariaţi şi derula afaceri în valoare de peste 500 milioane de lei. În 2009,GA.PI a făcut profit de 29.637 lei. Restanța pe care o avea către bugetul de stat, la 31 martie 2011, era de 58,57 milioane de lei. „M-au informat că au început executarea silită, dar mi-au spus să plătesc măcar taxele pe ultimul trimestru din 2010, măcar cu ele să fim la zi. Acum o săptămână am plătit 180.000 de lei, impozitul pentru profitul din trimestrul IV 2010 și ceva majorări. Am contestat raportul de inspecție fiscală pentru suma restantă de 58,57 milioane de lei. Inspecția de la Finanțe a durat din august anul trecut până în martie anul ăsta, mi-au plecat și angajații, secretara și magazionerul, pentru că mi-au pus sechestru pe conturi. Inspectorii de la finanțe, două doamne mai în vârstă, nu prea înțeleg ce înseamnă comerțul on-line internațional, corespondența prin e-mail și arhiva electronică”, afirmă Angela Maria Gurban, manager la GA.PI RSL.
Societatea de pe locul opt din topul datornicilor, Transilvania Phone, înființată în 2007, are trei salariaţi și se ocupă de comerţul cu ridicata de componente şi echipamente electronice şi de telecomunicaţii. La 31
martie, compania avea restanţe de 22,37 milioane de lei. „S-a întocmit un raport de inspecție fiscală cu suma respectivă pentru care noi am depus contestație în 15 aprilie. Nici acum nu am primit un răspuns la contestație și nu știu nimic de executarea silită”, a spus Alexandru Gecse de la Departamentul Administrație Transilvania Phone.
Din zona de vest a țării, cel de-al patrulea restanțier la bugetul de stat este producătorul de motoare şi turbine UCM Reşiţa. Datoriile companiei, la 31 martie, erau de 56,6 milioane de lei.

Share
Published by
Artemia Simeria

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

4 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

5 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

6 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

10 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

11 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

12 ore ago