Categories: Sport

Poli, invinsa de arbitri

Politehnica Municipal Timişoara a ratat la mustaţă punctele puse în joc la meciul cu Universitatea Cluj. Alb-violeţii au fost învinşi pe teren propriu cu 23-24, iar gruparea bănăţeană acuză arbitrajul.

Poli nu a reuşit să scape de grijile retrogradării nici după etapa a XXIII-a. Echipa de pe Bega primit vizita formaţiei Universitatea Transilvania Cluj. După 20 de minute de joc, oaspeţii au intrat la vestiare cu un avantaj de cinci puncte, 10-15. În partea secundă, alb-violeţii au demontat avansul ardelenilor şi au preluat conducerea cu zece minute înainte de final: 20-19. Poli nu a putut ţine însă de scor, şi din cquza deciziilor arbitrilor Fânaţă şi Moldoveanu. Partida s-a încheiat cu 23-24, în favoarea Clujului. Cei mai buni marcatori ai gazdelor au fost Şimicu, autor a şapte goluri, urmat de Stan şi Nagy, cu câte patru. De partea cealaltă s-au remarcat Ghionea, cu şapte reuşite, şi Vujadinovic, cu cinci. Politehnica a coborât pe locul 12, cu tot atâtea puncte, urmată de Ştiinţa Minaur Baia Mare, cu nouă puncte, şi CSM Oradea, formaţie care nu mai poate spera la salvare, după ce a adunat doar trei puncte în întreg campionatul. „Astăzi a fost din nou o demonstraţie că nu se doreşte, de fapt, să avem un campionat curat, ca de aici să se nască valorile, ci se vrea doar păstrarea unor obiceiuri şi echipe. A fost o băşcălie creată de aceşti doi arbitri, care, spre ruşinea lor, vin dintr-o zonă unde credeam că mai există moralitate şi corectitudine. Suntem vizaţi, pentru că, prin eliminare, Politehnica şi Baia Mare sunt echipele ce ridică probleme şi nu depind de Bucureşti şi de o lume pe care o consideram demult apusă. Din păcate au trecut 20 de ani, dar degeaba. 1.000 de oameni au văzut că a fost hoţie pe faţă, mai puţin «marele specialist» Ştefan. Dacă noi am fi câştigat, lucrurile erau clare, pentru că, după mine, cea mai slabă echipă este categoric Steaua. Şansele noastre de a rămâne în Liga Naţională sunt critice”, a declarat, la finalul partidei, preşedintele Viorel Şerban. Antrenorul Universităţii Cluj a spus că nu se poate vorbi despre arbitraj părtinitor. „Ştiu că este frustrant să pierzi la un gol. În campionatul acesta, noi am pierdut cinci meciuri la un gol şi în aceste situaţii ai impresia că te fură arbitrii. Nu s-a pus problema nici unui arbitraj părtinitor în favoarea Clujului”, a afirmat Constantin Ştefan. Nemulţumirea din tabăra alb-violetă se leagă şi de victoria obţinută în această etapă de Steaua, scor 30-32, pe terenul lui CSM Bucureşti. Roş-albaştrii au preluat astfel locul Politehnicii şi au scăpat de emoţiile retrogradării. Actuala ediţie a Ligii Naţionale se încheie peste trei etape. Bănăţenii nu-şi pot pune prea mari speranţe în meciul din runda următoare. Poli joacă sâmbătă pe terenul lui HC Odorhei, echipă care ocupă poziţia a doua.

Share
Published by
Mirela Linta

Recent Posts

Cosmin Stan la „centenar” de meciuri pe banca Dumbrăviței, care are meci greu acasă

Divizionara secundă CSC Dumbrăvița revine pe stadionul „Ștefan Dobay”, cu prilejul meciului cu CS Mioveni,…

17 minute ago

18 octombrie, ziua în care Timișoara a renăscut

Acum 308 ani, trupele habsburgice conduse de Eugeniu de Savoya au cucerit cetatea Timișoarei, ocupat…

O oră ago

UVT ajută la specializarea personalului din creșe și grădinițe

Universitatea de Vest Timișoara e partener în cadrul unui proiect finanțat prin PNRR, care urmărește…

O oră ago

Începe numirea noilor primari și a consiliilor locale alese în vară

La câteva luni de la alegerile locale, de astăzi începe numirea primarilor pe care cetățenii…

2 ore ago

Eterna fascinaţie a politicianului român pentru securişti. Idioţii utili ai serviciilor

Au trecut aproape două săptămâni de la momentul în care PSD a eliminat-o pe Diana…

3 ore ago

Weekend festiv la Iulius Town: petrecere inedită la MINA Pop-Up, spectacol de dans contemporan, teatru de păpuși și demonstrații militare

Sfârșitul de săptămână este marcat în Iulius Town cu muzică, dans, dar și cu ateliere…

4 ore ago