Categories: Social

Simulare de accident, langa universitate

Accident rutier cu doi morţi şi doi răniţi grav astăzi lângă Universitatea de Vest din Timişoara. Două autoturisme s-au lovit într-o intersecţie, iar unul din automobile a ricoşat, lovind doi pietoni care traversau strada neregulamentar. Din fericire, a fost doar o simulare, pusă la cale de studenţi ai Universităţii de Medicină, care desfăşoară o campanie de prevenire.

În urma coliziunii, un pasager aflat într-una din maşini a murit, la fel ca şi unul dintre pietonii accidentaţi. Trei echipaje ale Ambulanţei şi două ale Poliţiei au fost chemate de urgenţă la locul accidentului. Potrivit scenariului, accidentul rutier s-a soldat cu şase victime. Medicii de pe trei echipaje ale Salvării au intervenit la faţa locului, la fel ca în cazul unui accident real. „Am fost solicitaţi prin 112 pentru a interveni la un accident rutier cu multiple victime. La faţa locului am găsit şase victime, din care doi decedaţi. Un pacient era în stare mai gravă, cu un traumatism cranio-cerebral deschis, instabil hemodinamic. Ceilalţi trei aveau contuzii toracice şi contuzii de coloană cervicală, însă erau stabili. Intervenţia noastră a fost similară cu una reală”, spune Manuela Tudor, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Timiş.
„Noi am vrut să sensibilizăm populaţia prin acest accident şi sperăm că am reuşit, suficient de mult încât tinerii să fie acum mult mai conştincioşi atunci când păşesc pe stradă”, susţine Mădălina Grigore, studentă la Universitatea de Medicină din Timişoara, unul dintre organizatorii campaniei Road Safety, proiect menit să tragă un semnal de alarmă, în special şoferi tineri. Poliţiştii timişeni susţin campania studenţilor, deşi potrivit datelor lor, numărul accidentelor de circulaţie este în scădere. „Sperăm ca, prin măsurile educative, să continuăm cu trendul descendent al accidentelor de circulaţie. Pe plan naţional, numărul persoanelor decedate sau rănite în urma accidentelor rutiere este în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, a declarat comisarul şef Nicolae Istrat, de la Poliţia Rutieră Timiş.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

8 minute ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

10 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

11 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

14 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

15 ore ago

Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO

Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred…

17 ore ago