Categories: SocialUltima ora

Avion depresurizat la Timisoara

Câteva zeci de pasageri care ar fi trebuit să ajungă la Iaşi au tras o spaimă zdravănă luni după-amiază, după ce avionul în care se îmbarcaseră a fost nevoit să se întoarcă pe aeroportul din Timişoara.

O aeronavă Carpatair care trebuia să efectueze o cursă Timişoara – Iaşi s-a depresurizat în aer, motiv pentru care a revenit la sol. Incidentul s-a produs la jumătate de oră după ce avionul s-a ridicat de la sol cu 76 de persoane la bord, între care 72 pasageri şi patru membri ai echipajului. „Avionul Timişoara – Iaşi a decolat la ora 16,07, de la Timişoara, iar la ora 16,36 pilotul a anunţat turnul de control că are probleme tehnice şi a decis să se întoarcă la sol”, a declarat Nicoleta Trifan, purtătorul de cuvânt al AeroportuluI Internaţional „Traian Vuia” Timişoara . Aeronava a aterizat în condiţii foarte bune la Timişoara la ora 16,56.
„Cei 72 de pasageri şi cei patru membri ai echipaului au decolat cu o altă aeronavă de pe Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timişoara în jurul orei 18,16. Traficul aerian nu a fost afectat din cauza acestui incident”, a precizat Nicoleta Trifan, purtătorul de cuvânt al aeroportului timişorean. „Echipajul aeronavei care efectua astăzi cursa Timişoara – Iaşi, după atingerea nivelului de croazieră, a sesizat o posibilă defecţiune la sistemul de presurizare. Urmând procedurile standard pentru astfel de situaţii, echipajul a decis să revină la Timişoara, a iniţiat procedura şi a informat serviciile de navigaţie aeriană. Aeronava a aterizat fără probleme, fără ca pasagerii să sesizeze depresurizarea care s-a produs lent. La scurt timp, noi am pus la dispoziţie o aeronavă de rezervă. Este vorba despre un incident, o defecţiune tehnică care va fi investigată, autorităţile vor fi informate şi vor participa eventual. Ulterior, când problema va fi constatată şi remediată, aeronava va fi repusă în serviciu”, a declarat Nicolae Petrov, directorul Carpatair.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

21 de minute ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

41 de minute ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

2 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

3 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

4 ore ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

4 ore ago