Categories: SocialUltima ora

Bega Bulevard pregateste cursa ratustelor

Timişorenii sunt invitaţi să parieze pe răţuşte galbene, din plastic, în scop umanitar. A patra ediţie a Cursei răţuştelor este programată duminică, în ultima zi a evenimentului Bega Bulevard, care aduce, în zona centrală, o serie de spectacole, concerte şi alte evenimente artistice puse în scenă de diferite grupuri şi asociaţii culturale.

Festivalul Bega Bulevard are loc de vineri până duminică, între Podul Tinereţii şi Podul Traian. Festivalul se deschide vineri, la ora 18.30, cu o seară germană. Sub genericul „Germanii revin în Banat”, Asociaţia FunkForum aduce pe scena festivalului formaţia “Timişoara Big Band”, ansamblul de seniori al Forumului German din Timişoara “Bunter Herbstreigen” şi “Temeswarer Liederkranz”, Cocktail Band, ansamblul “Banater Rosmarein”, ansamblul germanilor din Ungaria, fanfara “Original Banater Dorfmusikanten” din Munchen şi alţii. Sâmbătă, de la ora 10, pe “bulevardul verde” sunt aşteptaţi copiii, la PitiShow. Pentru cei mici au fost pregătite ateliere de pictură pe basorelief, modelaj cu lut, teatru şi confecţionare de păpuşi. O serie de workshop-uri şi ateliere de creaţie sunt pregătite şi pentru cei mari, de la ora 14, de către membrii Fundaţiei Rubin. Seara se va încheia cu un concert susţinut de Mircea Bunea Trio, Bega Blues Band şi Adi Bărar Band, urmat de un spectacol cu foc oferit de trupa Shadows. Duminică, de la ora 11, pe malul Begăi e programat un spectacol susţinut de Teatrul Merlin şi continuă atelierele de creaţie. Câteva mii de răţuşte galbene vor intra în tradiţionala Cursă a răţuştelor pe Bega, de data aceasta miza fiind să se strângă bani pentru reamenajarea şi dotarea secţiei de ATI din cadrul Clinicii de Chirurgie Generală Oncologică II, a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă din Timişoara. Timişorenii pot paria pe oricâte răţuşte vor, contra sumei de cinci lei bucata. Alte 2.000 de răţuşte-suvernir au fost deja păuse în vânzare la Infocentrul turistic de pe strada Alba Iulia şi în alte două locaţii din Piaţa Unirii şi Iulius Mall. Posesorii biletelor a căror serie va corespunde cu seria primelor 20 de răţuşte ajunse la linia de sosire vor câştiga premii substanţiale.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

34 de minute ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

52 de minute ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

O oră ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

O oră ago

Salonul Industriei Ușoare, la o nouă ediție din 2024

Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș găzduiește în perioada 22 – 26 mai o…

O oră ago

Grupul Maxagro a deschis la Gătaia noul sediu al Maxutil/Foto

Grupul Maxagro a inaugurat, la Gătaia, noul sediu al companiei Maxutil, parte a grupului. Compania…

O oră ago