Categories: Social

Catalin Tiuch: „A fost un proiect lung, incheiat cu rezultate extraordinare”

Marţi şi miercuri, la Timişoara are loc o vizită de studiu la sfârşitul proiectului „People”, cofinanţat prin Programul de cooperare interregională INTERREG IV C. „People”, proiect pornit în 2008, a vizat spijinirea eforturilor depuse la nivel regional pentru a răspunde la schimbările demografice şi de structură din cadrul societăţii.

Bugetul total pentru Timiş a fost de 120.000 de euro. „A fost un proiect lung care se încheie în acest an, cu rezultate extraordinare. A implicat un efort deosebit de muncă. Este primul proiect implementat în România, cofinanţat prin Programul de cooperare interregională INTERREG IV C. Proiectul «People» a adus României un mare avantaj din punct de vedere al unei sănătăţi mai sigure. Acum patru ani, am promovat ideea cardului de sănătate, un sistem în care toţi asiguraţii se puteau duce la doctor şi să aibă asupra lor un card ce să conţină informaţiile despre sănătatea acelei persoane. Asta pentru că persoana care îi dă primul ajutor să fie în cunoştinţă de cauză, era vorba un istoric medical complet. Ideea revoluţionară la începutul proiectului a fost preluată acum de Guvernul României, care vrea să implementeze această idee şi această practică la nivel naţional, pentru toţi asiguraţii”, spune consilierul judeţean PSD Cătălin Tiuch, managerul de proiect din partea Timişului. În procesul de implementare a proiectului au avut loc activităţi de evaluare, de elaborare a unei strategii regionale, organizarea unor conferinţe internaţionale, schimburi de experienţă. „În cadrul proiectului a fost făcut şi un studiu social în Timiş, în rândul elevilor care au rămas singuri în ţară, după ce părinții au plecat la muncă în străinătate. S-a încercat găsirea unor soluţii pentru aceştia. A existat şi un subproiect de implementare pentru sisteme de sănătate, care răspund la nevoile persoanelor în vârstă sau a celor cu dizabilităţi şi în afara centrelor pentur confortul vieţii acestora”, mai spune Cătălin Tiuch.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

8 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

10 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

11 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

12 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

12 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

14 ore ago