Categories: Invatamant

Incep probele scrise la Bac

Elevii susţin, de luni, probele scrise la examenul de bacalaureat. Prima dintre ele este cea la Limba şi literatura română, peste 2.600 de poliţişti asigurând ordinea şi siguranţa publică în preajma unităţilor de învăţământ unde vor avea loc examenele.

După proba scrisă de luni, la Limba şi literatura română, tinerii vor susţine, în 28 iunie, testarea la Limba şi literatura maternă, în 29 iunie, proba obligatorie a profilului, iar în 1 iulie, proba la alegere a profilului şi specializării. În 3 iulie vor fi afişate rezultatele, în 4 iulie vor putea fi depuse eventualele contestaţii, care vor fi rezolvate în 5 – 7 iulie, urmând ca în 8 iulie să fie afişate rezultatele finale.
Până acum, elevii au susţinut proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, proba D de evaluare a compeţentelor digitale şi cea de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţional. Poliţia Română anunţă, duminică, că poliţiştii vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică la cele 1.422 de unităţi de învăţământ din întreaga ţară în care va avea loc examenul. În acest sens vor acţiona 2.686 de poliţişti (2.143 de la structurile de ordine publică, 466 de la structurile de poliţie rutieră, alături de 77 de specialişti din cadrul structurilor de investigaţii criminale). Măsurile luate împotriva celor prinşi copiind vor fi mult mai severe. Un candidat eliminat la examenul din vara lui 2011 pentru că a fost prins copiind nu va mai putea participa la sesiunea din toamna lui 2011 şi nici la cea din vara lui 2012.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

12 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

14 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

17 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

17 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

17 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

17 ore ago