Categories: SocialUltima ora

Mama fetitei ucise la Jimbolia, aratata cu degetul de localnici

Şi-a înmormântat fetiţa, în mijlocul unei comunităţi şocate că o astfel de tragedie s-a putut petrece atât de aproape, dar problemele nu s-au terminat aici. Elisabeta Ludwig nu are bani să plătească firma de pompe funebre şi, de parcă asta n-ar fi fost de ajuns, oamenii au început s-o considere vinovată de moartea copilei sale.

Elisabeta Ludwig are o mamă singură de 38 de ani, fără serviciu. Înainte de moartea Monikăi, violată şi ucisă cu sânge rece de un apropiat al familiei, se gândea să plece, peste vară, în Austria, să lucreze. Acum, planurile s-au ruinat. Pentru că nu are un loc de muncă, femeie nu beneficiază de ajutor de înmormnântare, iar autorităţile de protecţie a familiei îi reproşează că nu a anunţat oficial decesul fiicei ei. „Nu am bani de tren, ca să merg la Timişoara. Efectiv nu am de unde să-i scot”, spune Elisabeta Ludwig. După înhumarea Monikăi, compania de pompe funebre din Jimbolia a solicitat plata serviciilor prestate. Suma a depăşit 1.400 de lei. „O dată 300 de lei, apoi cei de la centrul de zi unde mergea Monica au dat încă 300 şi ceva de lei, domnul primar, a ajutat şi el, iar a doua zi ne-am trezit că mai avem de plătit încă 830 de lei. Am luat bani împrumut, ca să plătesc factura aceasta şi să primesc certificatul de deces. Nu ştiu de unde îi voi da înapoi. Nici domnul primar nu înţelege de unde costă aşa de mult îngroparea asta”, povesteşte femeia.
Problemele financiare nu sunt însă singurele. După ce a trecut de şocul iniţial al morţii atât de violente a unui copil atât de mic, comunitatea locală a început s-o condamne pe mamă. Oamenii nu înţeleg de ce, dacă Monika a dispărut de acasă vineri, femeia care i-a dat viaţă a anunţat autorităţile abia a doua zi. În cazurile de dispariţii de minori, poliţia intervine imediat. „Pentru cazurile de dispariţii infantile, a fost instituită de mai mulţi ani o procedură specială, dacă e vorba de un incident suspect. Imediat după ce familia a anunţat dispariţia se constituie un precomandament de căutare a copilului. Există, în astfel de situaţii, paşi foarte clari de urmat şi se caută copilul cu câinii de urmă, jandarmii etc”, spune Emil Andrei, ofiţerul de presă al Poliţiei Timiş. „De ce nu a anunţat poliţia în ziua în care a dispărut copila?”, „Nu i-a păsat de fetiţă, nu s-a îngrijit de ea”, afirmă, mai direct sau mai pe ocolite, mulţi dintre localnici. Unii dintre ei sunt atât de porniţi, încât i-au zis Elisabetei Ludwig că s-ar putea ca Protecţia Copilului să i-o ia pe cealaltă fiică, Ilonka, de numai trei ani.
Vineri, 17 iunie, Monika Ludwig, de 10 ani, din Jimbolia, a plecat la scăldat însoţită de Andrei Gyarmati. Acesta, în vârstă de 40 de ani, era un apropiat al familiei ei. La întoarcerea de la ştrand, bărbatul a deflorat-o pe micuţă cu degetele şi, pentru că s-a speriat la vederea sângelui, a strâns-o de gât pe Monika. Apoi i-a acoperit trupul cu rochiţa şi s-a întors acasă, oferindu-se ulterior, culmea cinismului, să ajute la căutări. Corpul fără viaţă al copilei a fost găsit duminică, 19 iunie. Andrei Gyarmati a recunoscut fapta şi a fost arestat, pentru viol în formă agravantă şi omor deosebit de grav. El ar putea sta la închisoare 25 de ani.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

6 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

7 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

7 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

9 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

9 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

10 ore ago