Primaria trebuie sa-si faca singura parcarile subterane!

Multe promisiuni, nimic concret. Nicio firmă nu pare interesată să investească la Timişoara în construirea parcărilor subterane, propuse de municipalitate. Deşi trei firme şi-au anunţat, cel puţin teoretic, intenţia de a concura, nici la cea de-a treia licitaţie pentru construirea parcărilor subterane nu s-a prezentat nimeni.

Consilierii locali PD-L sunt iritaţi şi cer ca Primăria Timişoara să contracteze un împrumut, pentru că, în actualele condiţii, nu va veni niciun investitor. „Mi se pare normal să nu vină nimeni la licitaţie. Valoarea de amortizare a investiţiei este foarte mare şi sperie. De ce Primăria Timişoara, dacă consideră că construcţia acestor parcări este foarte rentabilă, conform studiului de prefezabilitate, nu contractează un credit pe care să-l amortizeze în şase-şapte ani? Toţi cei care au venit şi au luat caietele de sarcini şi-au dat seama că investiţia nu se poate amortiza prea uşor. Cea mai bună variantă este ca primăria sau ADP să contracteze un împrumut. Nu înţeleg de ce contactăm investitori străini, când, după şase-şapte ani, pot rămâne parcările noastre”, spune Adrian Pau, consilier local PD-L. Un alt consilier social-democrat se gândeşte la varianta împrumutului făcut de municipalitate. „Va trebui să decidem dacă vom organiza o nouă licitaţie sau vom apela la soluţia în care primăria să împrumute bani pentru realizarea celor trei parcări subterane”, a declarat Simion Moşiu.
Cele trei mult trâmbiţate parcări subterane ar putea fi construite în zonele Parcul Botanic, Oituz şi Bratianu. După ce municipalitatea a luat plasă cu investitorii americani, care s-au arătat foarte interesaţi de construirea acestor parcări, dar, practic, n-au mişcat un deget, există şi alte variante, toate la fel de complicate. O firmă din Austria a spus că se bagă în joc doar dacă muncipalitatea îi oferă, în plus, încă două spaţii unde să construiască parcări subterane, în Piaţa Victoriei şi Piaţa Unirii. Nişte italieni s-au arătat, de asemenea, interesaţi să investească în parcările subterane, dar, nici de această dată, nu s-a concretizat nimic.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

39 de minute ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

3 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

4 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

5 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

5 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

7 ore ago