Viitorul lui Poli in Liga I se decide in 20 iunie

Poli nu joacă în cupele europene și va afla în 20 iunie dacă va putea evolua, în sezonul viitor, în Liga I. Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, a declarat că o decizie finală în ceea ce privește retrogradarea Politehnicii Timișoara și Gloria Bistrita va fi luata în 20 iunie.
„Decizia privind retrogradarea celor două echipe se va lua în Comitetul Executiv al FRF din 20 iunie. S-a discutat şi s-a stabilit că regulamentul nu era adaptat pentru România. Rămâne să se modifice regulamentul. Oricum, Poli Timişoara nu va mai putea evolua în acest an în cupele europene”, a spus Dragomir, citat de Mediafax.
Până la şedinţa Comitetului Executiv al FRF din 20 iunie, regulamentul acordării licenţelor va fi modificat în aşa fel încât şansele Politehnicii Timişoara de a rămâne în Liga I să fie realiste. Prin modificarea regulamentului, toate criteriile financiare legate de datoriile către statul român ale cluburilor din România vor fi rezolvate între cele două părţi: cluburi şi stat. Prin acest schimbări, şansele formaţiei timişorene de a continua cresc considerabil. Datoriile către angajaţi, jucători şi terţi constituie însă cea mai mare problemă în calea rămânerii Politehnicii în Liga I. Marian Iancu va trebui să bage adânc mâna în buzunar pentru a achita restanţele de mai bine de trei luni pe care le are faţă de unii jucători şi, cel mai important, va trebui să rezolve litigiul cu Benfica Lisabona, echipă căreia trebuie să-i vireze în cont 1,2 milioane de euro. În caz contrar, sarabanda modificărilor regulamentului de acordare a licenţelor în Liga I ar fi degeaba pentru Poli.

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

4 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

5 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

7 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

8 ore ago