River Deck merge mai departe!

Buldozerele Primăriei Timişoara nu vor intra prea curând în River Deck. Clubul a câştigat prima bătălie cu primăria. Executorii municipalităţii au primit o hârtie a Tribunalului Timiş, datată 5 iulie, prin care demolarea este suspendată provizoriu.

Dispoziţia de demolare a River Deck semnată de primarul Ciuhandu putea fi pusă în aplicare chiar de joi, dacă cei de la River Deck nu obţineau clemenţă din partea justiţiei. Chiar dacă ştiau la ce să se aştepte, executorii PMT s-au dus într-o scurtă plimbare pe malul Begăi. „Am mers degeaba la River Deck. Tribunalul Timiş le-a acceptat cererea de suspendare provizorie a executării localului. Demolarea se supendă pe perioada desfăşurării unui proces”, spune Florin Chiriţescu, executor în cadrul PMT. Primarul Gheorghe Ciuhandu a fost extrem de dur în acest caz. Se întâmpla însă în perioada în care nu ştia că Florentin Banu este în spatele afacerii de la River Deck. Edilul auzise doar despre administratorul Radu Hambaraş, care lua Primăria Timişoara în balon. „Nu puteam continua în acest fel. Conform Cărţii Funciare, clubul este pe domeniul public. Voi emite dispoziţia de demolare, putem să ne judecăm cât vor, nu au nicio şansă. Situaţia de la River Deck a apărut când am studiat CF-urile de-a lungul malurilor Begăi”, spunea primarul, cu doar câteva zile înainte de a semna dispoziţia de demolare. „Executorii noştii au fost întâmpinaţi la River Deck cu o hârtie de la tribunal în care se comunica suspendarea începerii acţiunii de demolare. Ei au depus la noi o hârtie în care au precizat că s-au adresat instanţei. Juriştii noştri vor vedea dacă este sau nu legală începerea procedurii de demolare”, spune Lăcrămioarea Condea, referent relaţii publice din Primăria Timişoara .River Deck este un club care le-a plăcut multora dintre greii Primăriei Timişoara. Clubul a fost deschis în 2006, ilegal, în incinta bazei de caiac a CSŞ1 Timişoara. Iniţial trebuia să fie o biată patiserie. Terenul, de circa 500 de metri pătraţi, a fost închiriat, până în 2010, pentru 300 de euro lunar. Noul contract a dublat chiria. Terenul a trecut însă în domeniul public, iar Primăria Timişoara şi-a amintit că construcţia de la River Deck este ilegală.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

5 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

6 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

6 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

8 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

8 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

9 ore ago