Categories: SocialUltima ora

Saptamana trecuta victima, acum linistit doar cu mascatii!

Victimele de la Deta s-au transformat, în doar o săptămână, în agresori de poliţişti. Opriţi în trafic, pentru că mergeau cu viteză, au devenit violenţi şi n-au putut fi liniştiţi decât cu ajutorul mascaţilor.

Ştefan Alexandru, aflat acum o săptămână pe patul de spital, după ce ar fi foat tăiat cu sabia de Bogdan Roman, fiul cel mare al primarului din Deta, a trecut la ameninţări la adresa poliţiştilor. Bărbatul a provocat un scandal monstru, după ce maşina în care se afla a fost oprită de oamenii legii, pentru exces de viteză. Agenţii de la Rutieră au oprit, sâmbătă seară, un BMW care circula prin Deta cu 69 km/h. Maşina avea folii pe geamurile laterale, aşa că poliţiştii i-au solicitat şoferului, Petru Iung, şi el una dintre victimele de săptămâna trecută, documentele personale, cele ale autoturismului, dar şi actele de omologare a foliilor. Iung a declarat că nu deţine astfel de documente. „Conducătorul auto a declarat că nu deţine documente, astfel că poliţiştii i-au întocmit proces-verbal de contravenţie, atât pentru depăşirea limitei legale de viteză, cât şi pentru lipsa documentelor de omologare a foliilor, fiindu-i reţinut totodată şi certificatul de înmatriculare a autoturismului”, a spus Mădălina Mezdrea, de la IPJ Timiş. Tărăboiul a început când Ştefan Alexandru, aflat şi el în maşină, a văzut că poliţiştii au reţinut certificatul de înmatriculare. Bărbatul s-a dat jos din maşină şi a început să răcnească la poliţiştii. Le-a cerut acestora nici mai mult, nici mai puţin decât actul maşini, pe motiv că… „proprietarul maşinii este în închisoare, iar prin măsura luată poliţiştii l-au lăsat fără maşina în valoare de 6.000 euro”. Ieşit parcă din minţi, Ştefan i-a ameninţat pe cei doi agenţi că-i dă afară din poliţie şi, în plus, le sparge şi geamurile maşinii. Rutieriştii au solicitat intervenţia Seviciului de Intervenţie Rapidă, iar mascaţii au aplanat conflictul. „La ora actuală cercetările continuă. Atitudinea victimelor din dosar a adus un prejudiciu de imagine poliţiştilor. Colegii mei au fost jigniţi şi intimidaţi, astfel că vom propune cercetarea tinerilor sub acuzarea de ultraj. Măsurile ce vor fi luate împotriva lui Ştefan Alexandru urmează să fie stabilite după ce toate informaţiile vor ajunge la Parchet”, a declarat Mădălina Mezdrea. Ştefan Alexandru are deja două dosare penale pe numele lui, pentru contrabandă cu ţigări.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

2 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

4 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

4 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

5 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

6 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

8 ore ago