Categories: Economic

Vara aduce chirii mai ieftine

Sezonul estival ieftineşte chiriile în Timişoara. Chiar dacă nu asistăm la reduceri de preţ substanţiale, acestea există şi sunt foarte bine primite de cei care nu deţin un apartament în proprietate în oraşul de pe Bega.

Potrivit analiştilor de la Imobiliare.ro, cel mai mare portal de imobiliare din România, în Timişoara, proprietarii şi-au redus pretenţiile în această perioadă cu până la 4,5%. „Astfel, în zona Complexului Studenţesc, preţul cerut pentru închirierea unei garsoniere mobilate, în stare bună, porneşte de la 100 de euro/lună în această perioadă. În acelaşi timp, pentru un apartament cu două camere, preţul chiriei porneşte de la 170-180 de euro/lună în Lipovei, Dacia sau la Centrul Bancar, iar pentru un apartament cu trei camere de la 250 de euro/lună în majoritatea zonelor din oraş”, a declarat Daniel Crainic, purtătorul de cuvânt al agenţiei. Imobiliare.ro a realizat, pe baza anunţurilor înscrise în portal, o analiză referitoare la situaţia chiriilor în marile centre universitare în luna iulie, perioadă care coincide cu eliberarea multor apartamente în urma intrării studenţilor în vacanţă. Punctual, diferenţele de preţ ating şi 11% faţă de acum trei luni, cea mai mare scădere fiind întâlnită în cazul apartamentelor cu două camere din Iaşi. În Bucureşti, cele mai ieftine chirii se situează în jurul valorii de 150 de euro/lună. La Timişoara, în această perioadă, preţul chiriilor la garsoniere poate coborî până la 100 euro/lună, iar în Cluj-Napoca, preţurile pentru închirierea unei garsoniere pornesc de la 120 euro/lună.
Creşteri de preţ vor apărea începând cu ultima decadă a lunii august şi în septembrie. „În marile centre universitare din ţară, Bucureşti, Timişoara, Iaşi sau Cluj-Napoca, de două ori pe an, la finalul anului universitar şi la începutul acestuia, studenţii au capacitatea de a schimba focusul pe piaţa rezidenţială, dinspre vânzări spre închirieri: în prima fază prin creşterea considerabilă a numărului ofertelor, determinată de eliberarea apartamentelor pe perioada verii, iar mai apoi prin revenirea cererii. Preţurile sunt afectate în consecinţă, scad cu câteva procente în iulie, pentru a creşte în septembrie”, explică Adrian Erimescu, director general Imobiliare.ro.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

O oră ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

2 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

2 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

4 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

4 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

5 ore ago