Sezonul estival ieftineşte chiriile în Timişoara. Chiar dacă nu asistăm la reduceri de preţ substanţiale, acestea există şi sunt foarte bine primite de cei care nu deţin un apartament în proprietate în oraşul de pe Bega.
Potrivit analiştilor de la Imobiliare.ro, cel mai mare portal de imobiliare din România, în Timişoara, proprietarii şi-au redus pretenţiile în această perioadă cu până la 4,5%. „Astfel, în zona Complexului Studenţesc, preţul cerut pentru închirierea unei garsoniere mobilate, în stare bună, porneşte de la 100 de euro/lună în această perioadă. În acelaşi timp, pentru un apartament cu două camere, preţul chiriei porneşte de la 170-180 de euro/lună în Lipovei, Dacia sau la Centrul Bancar, iar pentru un apartament cu trei camere de la 250 de euro/lună în majoritatea zonelor din oraş”, a declarat Daniel Crainic, purtătorul de cuvânt al agenţiei. Imobiliare.ro a realizat, pe baza anunţurilor înscrise în portal, o analiză referitoare la situaţia chiriilor în marile centre universitare în luna iulie, perioadă care coincide cu eliberarea multor apartamente în urma intrării studenţilor în vacanţă. Punctual, diferenţele de preţ ating şi 11% faţă de acum trei luni, cea mai mare scădere fiind întâlnită în cazul apartamentelor cu două camere din Iaşi. În Bucureşti, cele mai ieftine chirii se situează în jurul valorii de 150 de euro/lună. La Timişoara, în această perioadă, preţul chiriilor la garsoniere poate coborî până la 100 euro/lună, iar în Cluj-Napoca, preţurile pentru închirierea unei garsoniere pornesc de la 120 euro/lună.
Creşteri de preţ vor apărea începând cu ultima decadă a lunii august şi în septembrie. „În marile centre universitare din ţară, Bucureşti, Timişoara, Iaşi sau Cluj-Napoca, de două ori pe an, la finalul anului universitar şi la începutul acestuia, studenţii au capacitatea de a schimba focusul pe piaţa rezidenţială, dinspre vânzări spre închirieri: în prima fază prin creşterea considerabilă a numărului ofertelor, determinată de eliberarea apartamentelor pe perioada verii, iar mai apoi prin revenirea cererii. Preţurile sunt afectate în consecinţă, scad cu câteva procente în iulie, pentru a creşte în septembrie”, explică Adrian Erimescu, director general Imobiliare.ro.
Comentarii prin facebook