Primele 120 de apartamente ANL au fost scoase la vânzare în Timişoara, dar niciunul dintre chiriași nu s-a interesat oficial de cumpărarea acestora. Prețul pe metru pătrat e la jumătate față de prețul pieței, dar suma trebuie achitată integral, la încheierea contractului.
Apartamentele sunt situate în blocurile B1 şi B2 de pe strada Miloia 51. Locuinţele ANL pot fi vândute chiriașilor după expirarea a cel puţin un an de închiriere neîntreruptă. La Timișoara, un metru pătrat de locuință ANL costă 448 de euro. Este aproape jumătate din preţul pieţei din oraşul de pe Bega. Deoarece suprafaţa apartamentelor ANL este mai mare decât cea a locuineţelor obişnuite, preţurile par mari la prima vedere. Un apartament cu o cameră într-un bloc ANL se apropie de 29.000 de euro, iar la două camera, prețul este de aproximativ 46.000 de euro. Până în prezent însă, niciunul dintre chiriași nu s-a arătat interesat de cumpărarea vreunei locuințe. „Nu s-a depus nicio cerere de cumpărare a apartamentelor ANL. Doritorii trebuie să întocmească un dosar complet şi, cel mai probabil, vor fi nevoiți să apeleze la bănci. Preţul locuinţei trebuie achitat integral”, spune Lăcrămioara Condea, consilier superior în cadrul Departamentului Comunicare al Primăriei Timişoara.
Cererile de cumpărare se depun la Serviciul Centrului de Consiliere Cetăţeni, Camera 12, ghişeul 9 sau 10 al PMT, împreună cu contractul de închiriere, chitanţă de achitare a chiriei la zi, adeverinţă care să ateste că solicitantul locuieşte efectiv în apartamentul ANL, carte de identitate, certificat de naştere, declaraţie notarială care să ateste că chiriaşul nu are o altă locuință şi adeverinţă cu venitul brut. După analizarea dosarului, titularul de contract va fi înştiinţat în scris dacă este eligibil. Ulterior, el se va prezenta la Direcţia Patrimoniu, Biroul Administrare Imobile, camera 223, în vederea perfectării contractului de vânzare-cumpărare.
Nici la nivel național vânzarea locuințelor ANL nu s-a dovedit un succes. Anul trecut, Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, declara că vrea să vândă 20.000 de apartamente, pe care să obțină 500 de milioane de euro. Până în luna mai a acestui an însă, fuseseră cumpărate de chiriași doar 53 de apartamente construite prin Programul “Locuinţe pentru tineri”. Acestea sunt situate în Sebeş, Curtea de Argeş, Nehoiu, Titu, Brad, Slobozia, Iaşi, Piatra Neamţ, Buşteni, Vaslui şi Râmnicu Vâlcea. „Din vânzarea locuinţelor pentru tineri s-au încasat 5,4 milioane de lei. Sumele au fost încasate de primării şi virate în contul ANL, urmând a fi folosite pentru construirea de noi locuinţe”, arătau oficialii MDRT.
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…
Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…
Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…
La sfârșit de an, Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, a făcut o analiză a…