Categories: Justitie

Fratii Roman, trimisi in judecata

Bogdan şi Călin Roman, împreună cu amicii lor arestaţi pentru scandalul din Deta, au fost trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş. De asememea, una dintre victime va fi cercetată pentru că a intrat cu pistolul în discoteca în care s-a produs incidentul.

Procurorii au stabilit că Bogdan Roman a tăiat cu o sabie trei persoane. El a fost trimis în judecată pentru port de armă albă, pe lângă ultraj contra bunelor moravuri şi loviri sau alte violenţe. Fratele său mai mic, Călin, dar şi Radu Ghergel, Daniel Bârzan şi Pavel Strîmtu vor fi judecaţi pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice şi loviri sau alte violenţe. În noaptea de 23 spre 24 iulie, într-un club din centrul oraşului Deta a izbucnit un scandal în urma căruia trei bărbaţi au ajuns la spital, tăiaţi cu o sabie. „În data de 23 spre 24 iulie2011, în timp ce se aflau în faţa barului Tabu, din localitatea Deta, inculpaţii au agresat părţile vătămate Ş.A., Ş.V., G.B, G.E. şi L.P. provocându-le leziuni corporale care au necesitat între 7 şi 15 zile de îngrijiri medicale. În realizarea acţiunii sale agresive, inculpatul Roman Bogdan Daniel s-a folosit de o sabie ( un cuţit de mari dimensiuni ), cu ajutorul căreia a provocat părţilor vătămate leziunile descrise în rapoartele de constatare medico-legale, iar ceilalţi inculpaţi au procedat la imobilizarea victimelor şi lovirea acestora cu pumnii şi picioarele”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş. Procurorul de caz a dispus însă şi continuarea cercetărilor, pentru verificarea unor informaţii apărute în timpul anchetei. Alexandru Ştefan, unul dintre cei loviţi cu sabia, va fi cercetat pentru că ar fi tulburat ordinea publică, intrând cu un pistol în discotecă, iar Călin Roman va fi cercetat pentru deţinerea unei arme fără autorizaţie. O altă anchetă vizează identificarea persoanei care l-a ascuns pe Bogdan Roman în perioada în care era urmărit general. Dosarul va fi judecat de Judecătoria Deta, urmând ca primul termen să fie stabilit în curând.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

38 de minute ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

3 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

4 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

5 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

5 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

7 ore ago