Categories: SocialUltima ora

Ionelas Carpaci s-a saturat de discriminare!

Ionel Sandner, alias Ionelaş Cârpaci, unul dintre cei mai bogaţi ţigani din Timişoara, se consideră nedreptăţit. El este acuzat, alături de alte nouă persoane, printre care şi funcţionari publici, de un tun imobiliar de câteva sute de mii de euro. Cârpaci susţine că e nevinovat şi că e scos drept ţap ispăşitor în această poveste.

Ionel Sandner, aşa cum se numeşte acum oficial, spune că este mereu considerat vinovat pe nedrept. Ionelaş este acuzat, printre altele, de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, falsificare şi folosire de instrumente oficial, înşelăciune şi tentativă de înşelăciune. Dosarul are peste 18.000 de pagini. „Numele Ionelaş Cârpaci este legat automat de aproape orice scandal. Nici nu ştiu cine este Ionelaş Cârpaci. Eu sunt Ionel Sandner în toate actele. Şi recent, la incidentul de pe Loga, am fost arătat cu degetul, deşi habar nu aveam despre ce a fost vorba. Sincer vă spun, m-am săturat. Mă urmăresc unii ziarişti şi la cumpărături. Nu înţeleg ce le-am făcut. Eu nu sunt o persoană publică”, spune Cârpaci. Omul e gata să jure că n-a fost implicat în viaţa lui în vreo ţeapă imobiliară. „Din 1990 mă ocup de afaceri imobiliare. Am făcut afaceri cu mai toţi oameni importanţi din Timişoara şi nimeni nu s-a plâns vreodată că i-am dat ţeapă. Sunt atâţia care ar putea vorbi. Ionel Sandner nu a păcălit pe nimeni. Dacă am cumpărat şi am vândut terenuri şi imobile, nu înseamnă că sunt mafiot. Mafioţii stau mereu în spate. Pe mine mă ştie jumătate de Timişoara. M-am săturat să fiu tratat ca un mafiot”, afirmă unul dintre cei mai influenţi ţigani din Timişoara. „Pe tot parcursul proceselor mele, am fost discriminat. Pentru prima oară în viaţă, în închisoare am înţeles că dreptatea nu înseamnă nimic. Să stai un an la puşcărie fără să faci nimic, fără să ai cea mai mică probă împotriva mea, mi s-a părut prea mult. Am fost la un pas să clachez. Am avut impresia că s-a urmărit ca toate problemele care au existat în Timişoara, în ultimii 20 de ani, vizavi de afacerile imobiliare, în care au fost cercetate mai multe personalităţi publice, să cadă în spatele meu”, spune Ionelaş.
Conform procurorilor care au instrumentat acest caz, Ionelaş ar fi obţinut ilegal două terenuri în Timişoara, unul, pe strada Romulus, celălalt, pe strada Ştefan cel Mare. Cârpaci-Sandner ar fi prejudiciat Primăria Timişoara cu peste 300.000 de euro şi o firmă cu peste 200.000 de euro. În perioada ianuarie 2006-februarie 2008, împreună cu funcţionari publici de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Serviciul de Carte Funciară, Primăria Timişoara şi notari, Ionelaş a fost beneficiarul a două dispoziţii de restituire a unor imobile. Ambele au fost emise în fals în numele primarului Gheorghe Ciuhandu şi al secretarului municipalităţii, Ioan Cojocari.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

4 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

5 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

6 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

10 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

11 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

12 ore ago