Categories: Sport

Timisoara, reprezentata la German Open Championship

Opt tineri dansatori timişoreni participă, săptămâna viitoare, la una dintre cele mai mari competiţii de gen din lume. Toţi provin de la clubul de dans sportiv DanceSpirit şi speră să obţină rezultate cât mai bune, care să le răsplătească multele ore de pregătire.

Arta sufletelor boeme sau graniţa dintre artă şi sport, aşa definesc pasionaţii dansul sportiv. O disciplină care în Timişoara este susţinută de cluburi ce s-au impus, în ultimii ani, la nivel naţional. Ca o confirmare a acestui fapt, dansul sportiv timişorean va fi reprezentat, săptămâna viitoare, la una dintre cele mai prestigioase competiţii de gen din lume de patru perechi de dansatori aparţinând clubului de dans sportiv DanceSpirit din Timişoara. Alexandru Miculescu şi Andra Păcurar, Norbert Szeles şi Anca Ţunea, George Săceleanu şi Alexandra Nuszbaum, respectiv Petre Strâmbu şi Larisa Nuszbaum, însoţiţi de antrenorii lor, Clara şi Horia Preda, vor pleca, duminică, spre Stuttgart. Aici are loc, timp de cinci zile, German Open Championship, epicentrul dansului sportiv mondial. „A fost, ca în fiecare an, o cursă nebună de pregătire pentru noi. Mergem hotărâţi să ne atingem ţinta. Vrem să sfidăm gravitaţia ringului şi, de ce nu, să ne întoarcem acasă sănătoşi, un pic mai înţelepţi, experimentaţi şi poate chiar triumfători. Am mare încredere în sportivii noştri”, spune antrenorul Horia Preda. Dincolo de încrederea antrenorului, stau multe ore de muncă la sala de dans, unde perechile care vor pleca la GOC se antrenează intensiv, de câteva săptămâni, alături de ceilalţi colegi din club care îi susţin şi aşteaptă un rezultat bun din partea lor.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago