Categories: Social

Concert pentru salvarea Danei

Timişorenii sunt chemaţi să pună de la mână şi să ajute o femeie curajoasă. La Caffe People va avea loc un nou concert caritabil, dedicat Danei Işpan, o tânără diagnosticată cu o tumoră cerebrală, care are nevoie de bani pentru o intervenţie chirurgicală salvatoare.

Seara de vineri, 23 septembrie, la Caffe People aduce un concert cu Fely & Co. Evenimentul începe la ora 22 şi îi este dedicat Danei Işpan (http://ispandana.wordpress.com), o bună prietenă a artiştilor. În 2003, Dana a fost diagnosticată cu tumoră cerebrală. A fost operată, dar, din păcate, tumora s-a refăcut, o nouă intervenţie chirurgicală fiind obligatorie. Dana, care are acum 37 de ani şi este mama unei fetiţe de 13 ani, are nevoie de 50.000 de euro pentru a putea beneficia de o operaţie în Germania. „Haideţi să ne unim pentru această femeie minunată, pentru această mamă puternică şi haideţi să donăm o sumă cât de mică, după posibilităţile fiecăruia. Dana Işpan este o tânără care are mare nevoie de ajutorul nostru, al tuturor”, este apelul lansat de muzicieni. Intrarea la concert costă 5 lei, toţi banii strânşi urmând să fie donaţi în contul Danei.
„În anul 2003, în iulie, am fost diagnosticată cu tumoră cerebrală, situată în lobul temporal drept. Era cam cât o nucă. Cumplita veste m-a făcut să cred că viaţa mea avea să se sfârşească la 29 de ani, cât aveam atunci. După şoc, a urmat intervenţia chirurgicală, într-un spital din Timişoara, iar mai apoi tratamentul oncologic într-o clinică din Cluj-Napoca, deoarece diagnosticul anatomo-patologic a fost de oligoastrocitom gr. 2. Cinci săptămâni am stat la Cluj, departe de casă şi familie, suportând cu stoicism radioterapia, care a distrus, pe lângă celulele cancerigene, şi ţesut sănătos din creier, lăsând ceva urmări. Am luptat zi de zi, clipă de clipă, pentru a mă vindeca, să-mi pot creşte fetiţa care mă aştepta acasă. Dupa o perioadă de repaus, timp necesar pentru a-mi reveni fizic şi psihic, mi-am reluat activitatea de profesor psihopedagog la C.S.E.I. «Dumitru Ciumăgeanu» din Timişoara”, povesteşte Dana. Anul acesta a început din nou să se simtă rău, iar la o investigaţie amănunţită a aflat că tumora recidivase şi creştea alarmant. Şocul cel mare a venit la Hanovra. Ajunsă în Germania pentru investigaţii suplimentare, tânăra a aflat că, de fapt, tumora nu s-a oprit niciodată din creştere şi că în toţi anii în care a crezut că a scăpat de fapt boala se agrava. „Şapte ani de zile medicii români mi-au vândut iluzii! Oare de ce? Cine-i vinovat? Aparatura noastră depăşita şi uzată cu care spitalele sunt «dotate» sau e vorba de o eroare umană?”, se întreabă Dana.
Acum ştie că salvarea ei este la clinica germană, dar are nevoie de 50.000 euro, „bani pe care n-aş putea să-i adun în două vieţi, dacă Dumnezeu ar îngădui să trăiesc atât”. Are curaj să înfrunte viaţa, nu şi bani să o facă. Cei care vor să o ajute o pot face donând în conturile deschise la BRD, în lei, cod IBAN: RO27BRDE360SV22144303600, respectiv în euro, la BCR, cod IBAN: RO38RNCB0805105954330001.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

3 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

3 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

8 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

9 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

10 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

11 ore ago