Categories: SocialUltima ora

Cornelia Corescu, dusa in arestul IPJ Timis/VIDEO

Cornelia Corescu a fost reţinută, miercuri seara, pentru 24 de ore, alături de un om de afaceri din Timişoara implicat în acest caz. Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş este acuzat de complicitate la trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu.

Cornelia Corescu a fost audiată toată ziua de miercuri de procurorii DNA, iar la ora 20,30 a fost dusă în arestul IPJ Timiş. Avocatul Adrian Fanu-Moca a declarat că ea este acuzată de complicitate la trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu. În acelaşi caz a fost reţinut şi Vasile Medeşan, apropiat al lui Corescu, preşedintele grupului de firme Trident, acuzat de trafic de influenţă. Avocatul Fanu-Moca spune că povestea este extrem de încâlcită. Prieten cu Cornelia Corescu, Vasile Medeşan ar fi solicitat o anumită sumă de bani unui om de afaceri, amendat de inspectorii de muncă, promiţându-i acestuia că va rezolva anularea sancţiunii. O parte din această sumă, adică 1.000 de lei, ar fi fost virată în contul PDL. „Este vorba despre o sumă de bani virată în contul unui partid politic din Timişoara, la insistenţele altei persoane implicate. Discuţia a fost cu Medeşan, în ideea că dacă se dau aceşti bani partidului, se va rezolva anularea unei amenzi date de ITM unei companii din comuna Variaş”, a declarat Fanu-Moca. Cel care a vrut să scape de amendă este Aurel Grindiş, din Variaş, asociat la SC Relu şi Andreea SRL. Firma a fost amendată, în luna iulie, în urma unui control al ITM, pentru nerespectarea legislaţiei muncii şi muncă la negru. Grindiş a contestat amenda la Judecătoria Timişoara.
„Clienta mea a fost reţinută pentru 24 de ore. Este vorba despre acuzaţii de trafic de influenţă, care, în opinia noastră, nu au o logică clară faţă de prevederile codului penal. E posibil să asistăm şi la o schimbare de încadrare, cu care, de altfel, unele dintre instituţiile din clădirea asta ne-au obişnuit. Este vorba de mai multe infracţiuni: instigare la abuz în serviciu şi complicitate la trafic de influenţă”, a afirmat Adrian Fanu Moca. Avocatul spune că foarte probabil, în cursul zilei de joi, procurorii DNA vor cere arestarea preventivă a Corneliei Corescu.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

2 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

2 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

5 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

5 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

5 ore ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

6 ore ago