Categories: Administratie

Primarita PDL din Periam, incoltita de DNA si de opozitia locala

Primarul PDL din Periam, Rodica Boancăş, ar putea avea probleme mult mai serioase în viitor. Ea a fost trimisă deja în judecată de procurorii DNA, dar liderii partidelor de opoziţie din localitate susţin că lucrurile cu adevărat grave abia de acum încolo vor ieşi la iveală.

Rodica Boancăş este acuzată de instigare la folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţii Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor. Boancăş este acuzată şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Liberalul Cornel Dumitraş, foarte probabil candidatul USL la Primăria Periam, spune că acesta este doar vârful aisbergului. „Are alte dosare mult mai grele. A folosit în mod nejustificat bani din bugetul local şi acum dă vina pe fosta contabilă. Nu poate justifica aproximativ două miliarde de lei vechi”, afirmă Dumitraş. Social-democratul Ioan Avram o acuză pe Rodica Boancăş că nu este interesată defel de problemele comunei. „Rodica Boancăş este o femeie rea şi foarte duşmănoaşă. S-au băgat o gramadă de bani în sala de sport, dar noi avem nevoie de o nouă clădire la şcoală şi de drumuri. Nu s-a gândit că o grămadă de copii merg la şcoală de la ora 6,45”, spune Avram. În rechizitoriul întocmit de procurori se spune că Rodica Boancăş, în calitate de primar al comunei Periam, i-a determinat pe Vintilă Rusan şi Samson Hojda, la acea vreme consilieri locali, să folosească şi să prezinte, în cadrul procedurilor A.P.I.A. privind acordarea de plăţi directe pe suprafaţă pe anul 2007, documente în care au consemnat date false, inexacte, în sensul că deţin şi utilizează păşunea comunei Periam în suprafaţă de 199,84 ha. Aceste demersuri au avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene nerambursabile pentru agricultură în sumă totală de 30.950 lei. Dosarul a ajuns la Judecătoria Sânnicolau Mare. Primarul din Periam nu a vrut să comenteze: „Nu mă interesează ce zice lumea despre mine. Eu am rugă, am invitaţi, nu pot să vorbesc cu dumneavoastră. Scrieţi ce vreţi, nu mă interesează”. (sursa foto: http://periam.go.ro)

Share
Published by
Mihai Oancea
Tags: dnaprimar

Recent Posts

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

2 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

2 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

4 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

4 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

5 ore ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

5 ore ago