Raiffeisen Bank catre clienti: Aveti cont in euro? Nu ne pasa, noi nu va dam decat lei!

Şi-a deschis un cont bancar în euro, în Austria, la Raiffeisen Bank, şi a primit asigurări că banii pot fi scoşi oriunde în lume. Oriunde, dar nu în România! A păţit-o pe pielea ei o timişoreancă, trimisă, cu nonşalanţă, la altă bancă, dacă nu-i convine situaţia!

Odată revenită în ţară, femeia a mers la bancă, pentru a scoate o sumă în euro din propriul cont. De la ghişeu i s-a spus însă că nici nu poate fi vorba să primească euro, ci numai echivalentul în lei. Echivalent e doar un fel de-a spune, pentru că operaţiunea, care urma să fie efectuată prin bancomat, s-ar fi făcut la un curs de… 4,05 lei pentru un euro. „Nu mi se pare normal. Am băgat 2.000 de euro în Austria pe un cont Raiffeisen. Acum, dacă vreau să-i scot, trebuie să iau lei. Pierd cel puţin 150 de euro la cursul pe care mi-l oferă ei”, ne-a declarat titulara contului. Femeia e cu atât mai stupefiată cu cât, în Austria, nu a avut niciun fel de problemă în a scoate de la bancomat euro, de pe un card alimentat în lei în România. E adevărat, la altă bancă.
Responsabilii Raiffeisen Bank consideră că situaţia nu este deloc neobişnuită şi o trimit pe nemulţumită la… altă bancă! „Clienţii băncilor Raiffeisen din străinătate nu sunt aceiaşi cu clienţii băncii Raiffeisen din România. Ei pot scoate euro doar la banca din străinătate unde au depus banii. Sunt conturi diferite, este aceeaşi bancă, dar clienţii sunt diferiţi. Mergeţi la altă bancă, dacă nu vă convine”, ne-a spus Simona Dobre, responsabil relaţii cu clienţii Raiffeisen Bank România. Reprezentantul unei alte bănci mari din România a rămas la fel de surprins. „Dacă ai un cont în euro, nu te poate obliga nimeni să scoţi bani în altă monedă. Nu putem obliga clienţi care au conturi în valută, oriunde ar fie ele făcute, să le achităm suma dorită în lei”, ne-a declarat bancherul. Pentru Marinela Iliaş, directorul Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Timiş, situaţia este o premieră. „Nu am mai auzit aşa ceva. Pare o practică comercială incorectă. Amenda este de la 5.000 la 50.000 de lei. Persoana păgubită trebuie să depună de urgenţă o reclamaţie la noi şi vom verifica imediat această bancă”, a spus Iliaş. (sursa foto: puterea.ro)

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

12 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

13 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

18 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

18 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

19 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

20 de ore ago