Categories: SocialUltima ora

Sefa ITM Timis, denuntata de un coleg de partid!

Cornelia Corescu a fost reclamata la DNA de un „frate” baptist, care, culmea, este şi membru PDL. Aurel Grindiş, patronul unei firme de construcţii din Variaş, a încercat să scape de un dosar penal pentru muncă la negru, dar apoi a „turnat” întreaga poveste în faţa procurorilor anticorupţie.

În luna iulie, firma SC Relu&Andreea Construct SRL a fost sancţionată de Ileana Tomoiagă, inspector-şef adjunct al ITM Timiş, cu 8.000 de lei pe linie de sănătate şi securitate în muncă, dar s-a ales şi cu dosar penal, pentru muncă la negru. „Noi am fost sesizaţi de doi muncitori care nu şi-au primit salariile pe ultima lună. La faţa locului am descoperit opt muncitori fără contracte individuale de muncă. Conform noii legislaţii, fiind vorba de peste cinci persoane, firmei i-a fost întocmit dosar penal”, a declarat Tomoiagă. Muncitorii găsiţi fără acte legale lucrau pe şantierul deschis la Hotel Boavista, deţinut de Cristi Borcea. Aici se făceau renovări şi se mai ridica încă un nivel.

Culmea este că exact cel sancţionat, Aurel Grindiş, a ajuns la trafic de influenţă ca să scape de sancţiuni şi dosarul penal. Tot el a făcut ulterior denunţul. Iniţial, Grindiş a apelat la un apropiat al Corneliei Corescu, Vasile Medeşan, patronul grupului Trident. Plângerea penală urma să fie retrasă, iar amenda anulată, dacă Grindiş „dona” PDL 10.000 de lei, sub formă de sponsorizare. A zecea parte din sumă a ajuns la partid chiar în această săptămână. Restul poveştii îl descurcă un comunicat oficial de la DNA. „Corescu Cornelia Gheorghina, în calitate de inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, prin intermediul inculpatului Medeşan Vasile, i-a pretins unui denunţător, administrator la o societate comercială, suma de 10.000 lei, indicându-i ca banii să fie achitaţi ca donaţie pentru organizaţia judeţeană de partid din care aceştia făceau parte (Partidul Democrat Liberal). În schimb, inculpata Corescu Cornelia Gheorghina urma să intervină la funcţionari din subordinea sa (…) pentru a-i determina să nu aplice firmei denunţătorului sancţiunile contravenţionale (…) Deoarece denunţătorul nu a achitat decât 1.000 lei din suma pretinsă, inculpata Corescu Cornelia Gheorghina a dispus ca o angajată din subordine să înlocuiască procesul verbal iniţial cu un altul în care se consemnau împrejurări nereale ce ar fi atras sancţiuni mai aspre (…)”, se precizează în comunicatul oficial al DNA.

Cornelia Corescu a fost reţinută, miercuri seara, pentru 24 de ore, după ce a fost audiată pe tot parcursul zilei. Ea este acuzată de trafic de influenţă şi două infracţiuni de instigare la fals intelectual în scopul ascunderii comiterii infracţiunii de trafic de influenţă. A fost reţinut, de asemenea, şi Vasile Medeşan, acuzat de trafic de influenţă. Joi dimineaţă, Corescu şi Medeşan au fost duşi din nou la sediul DNA. Ei urma să fie prezentaţi Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

2 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

2 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

8 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

8 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

9 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

10 ore ago