Categories: Administratie

Acuze liberale pentru primarul PDL de Periam

Liderul PNL Timiş, Nicolae Robu, este supărat foc pentru că, susține el, primăriţa de la Periam pune beţe în roate în consiliul local. Liberalii au vrut să înlocuiască un consilier local cu altul, dar acesta nu a fost validat.

Opoziţia este în minoritate la Periam, unde există șapte consilieri PDL, patru PNL şi câte unul din PSD şi PNŢCD. „La Periam este primar o doamnă care nu înţelege ce înseamnă democraţia. Ultima ispravă este că refuză să valideze un consilier local al PNL. PNL Timiş va ataca în contencios-administrativ hotărârea de consiliu local şi analizăm dacă avem suficient temei pentru a o acţiona în instanţă pe doamna primăriţă, pentru abuz în funcţie”, a spus preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu.
Rodica Boancăş afirmă însă că la mijloc este o problemă ce trebuie tranşată în justiţie. „Mă amuză ce zice domnul Robu. În primul rând, nu primarul validează un consilier local, în al doilea rând nu s-a emis o hotărâre pe care să o atace. Este jenant pentru poziţia domnului Robu să afirme aşa ceva. Proiectul a fost pus pe ordinea de zi, dar sigla noului consilier, ce reprezintă sigla alianţei, nu coincidea cu cea pe care a fost ales fostul consilier. Preşedintele de şedinţă a făcut o cerere la tribunal să se vadă care este sigla adevărată”, spune Rodica Boancăş, primarul PD-L de Periam.
Rodica Boancăş are probleme cu legea. Pe numele ei au fost formulate mai multe capete de acuzare. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în luna iunie 2007, Boancăş i-a determinat pe coinculpaţii Rusan Vintilă şi Hojda Samson, la acea vreme consilieri locali, să prezinte, în cadrul procedurilor APIA privind acordarea de plăţi directe pe suprafaţă, documente în care au consemnat date false, în sensul că deţin şi utilizează păşunea comunei Periam, în suprafaţă de 199,84 ha. Aceste demersuri au avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene nerambursabile pentru agricultură, în sumă totală de 30.950 lei. În vederea obţinerii sumelor nerambursabile, Boancăş a falsificat două contracte de întreţinere a păşunii. Dosarul a ajuns la Judecătoria Sânnicolau Mare.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

La baza sportivă Mircea cel Bătrân se poate începe construcția clădirii cu tribune/Foto

La viitoarea bază sportivă din zona Mircea cel Bătrân a fost finalizată fundația la viitoarea…

3 minute ago

CSM Lugoj se prezintă cu ocazia unui turneu amical

Una din cele mai bune echipe bănățene din ultimele decenii, prim-divizionara de volei feminin CSM…

11 minute ago

Un teren de golf în curtea Senatului. Senatorul Raoul Trifan face câteva propuneri pentru ca preşedintele Iohannis să se simtă în Senat ca acasă

Un teren de golf în curtea Senatului; avion privat; asistent personal care să preia paltonul…

42 de minute ago

Meci acasă pentru Leii din Banat, la start de campionat

SCM winsed.swiss Timișoara ia startul într-o nouă ediție de Ligă Națională. Leii înfruntă FC Argeș,…

2 ore ago

Strada Socrate se va închide sâmbătă pentru finalizarea lucrărilor

Societatea Drumuri Municipale (SDM) anunţă că, în vederea finalizării lucrărilor pe strada Socrate, se va…

3 ore ago