Categories: Pe surse

Cine imparte parte-si face… in barou

În 7 octombrie, în România s-a organizat un concurs de intrare în barou. Examenul era sub formă de grilă, cu 100 de întrebări. Pentru admiterea în faza următoare, cea a examenului scris, un candidat trebuia să obţină minimum 70 de puncte. Afişarea rezultatelor de la examenul-grilă s-a amânat iniţial, astfel că marţi, 11 octombrie, s-a anunţat că punctajele vor fi făcute publice la ora 18. Ele s-au afişat la ora 22, pentru ca, miercuri, la ora 10, listele să fie modificate. Spre surprinderea generală, unii candidaţi picaţi iniţial promovaseră, iar alţii, care fuseseră anunţaţi drept trecuţi, s-au trezit sub linie. Pe site-ul Uniunii Naţionale a Barourilor din România a fost postat şi un comunicat care explica incredibila situaţie printr-o… eroare comisă de consultantul IT! Aceasta ar fi produs o inversare a rezultatelor din Timişoara şi Cluj. Un exemplu: după primele liste, un candidat a obţinut 85 de puncte, fiind pe locul 10. După modificarea rezultatelor, acesta nici măcar nu mai apărea pe liste! Apăruseră, în schimb, alte nume, zice-se, de fii de judecători sau procurori… În astfel de situaţii se regăsesc şi alţi candidaţi, care nu mai înţeleg nimic din procedura de examen. În mod normal, examenul ar trebui organizat din nou. Dar România nu e tocmai o ţară… normală.

Share
Published by
deBanat.ro

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

O oră ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

2 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

4 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

5 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

7 ore ago