Categories: Administratie

Demea: „Am fost executat ca pe vremea lui Stalin”

Primarul PD-L de Sînandrei, Dorel Demea, susține că, din cauza organizației timișene a partidului, a justiției și a companiei Aton Transilvania, va fi exclus din viața publică pentru următorii trei. Curtea de Apel Timişoara a respins recursul primarului împotriva unei sentinţe a Tribunalului Timiş, prin care acesta fusese condamnat la un an de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu contra intereselor personale.

Problemele pentru Dorel Demea și Nicoleta Achim, secretarul primăriei din Sînandrei, au început acum trei ani. Două familii au reclamat atunci o împroprietărire ilegală, dată printr-o dispoziţie a primarului, pe o suprafaţă de peste 4.000 de metri pătraţi. Pentru că a vrut să fie sigură că nu greșește, înainte de a face restituirile, Primăria Sînandrei a cerut un punct de vedere de la Prefectura Timiş. Ovidiu Sman, responsabilul pe Legea 10, a transmis indicaţii care au fost respectate întocmai. Deşi niciuna dintre cele două familii nu a fost scoasă de pe teren şi nu a suferit vreun alt prejudiciu, justiţia română a decis altceva. Paradoxal este că Demea și Achim au câștigat procesul civil la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi tot pe aceeaşi speţă au fost condamnaţi penal. Culmea, în decizia ÎCCJ se specifică expres că reclamanţii nu au suferit niciun prejudiciu! Terenul va reveni în proprietatea statului, urmând ca primarul în exerciţiu să fie obligat să soluționeze, din nou, cererea persoanei îndreptățite să solicite terenul. Absurdul situaţiei rezultă din faptul că, în cazul nerestituirii terenului către persoana îndreptăţită, se va încălca Legea 10/2001, tocmai cea pe care “vinovaţii” de la Sînandrei au aplicat-o.
Unul dintre principalii adversari ai lui Demea, pe care acesta îi acuză de execuţia politică, este grupul de firme Aton Transilvaia. Pe holurile primăriei din Sînandrei au apărut acum anunţuri de vânzare a terenurilor din zonă. Firmele ce ţin de Aton Transilvania au adunat datorii de 12 milioane de lei la bugetul local din Sînandrei. Suma reprezintă peste 60% din bugetul anual al comunei. Practic, prin decizia Curții de Apel, Dorel Demea are mâinile legate. Lui i se interzice să candideze în următorii trei ani pentru orice funcţie publică. În acelaşi dosar, Nicoleta Achim a fost condamnată la jumătate de an cu suspendare.
Demea este încă primar în comuna timişeană Sînandrei până când îi va veni decizia de suspendare. În aceeaşi zi, el a promis că va demisiona din PD-L. „Am fost executat ca pe vremea lui Stalin. Este un caz fără precedent, în care am pierdut procesul pentru că am aplicat Legea 10. Ştiam dinainte de sentinţă că vom pierde, pentru că jocurile erau făcute. PD-L Timiş, Ostaficiuc şi grupul de firme Aton Transilvania au fost cei care au avut ceva cu Demea. Consider că am toate elementele necesare pentru a afirma că, de fapt, a fost vorba de o execuţie politică. Ca urmare, vom face plângeri penale, vom sesiza CSM și ne vom adresa CEDO”, spune Dorel Demea. Acesta a transmis și un mesaj partidului pe care este foarte aproape să-l părăsească: „Dacă PD-L îşi nominalizează un om la Primăria Sînandrei, din zece candidaţi sigur va ieşi pe locul 11”.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

9 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

10 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

11 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

15 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

16 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

16 ore ago