Categories: Administratie

Timisoara ar putea ramane, de vineri noapte, fara tramvaie

Enel a anunțat că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, întrerupe furnizarea energiei electrice către RATT. Măsura va fi luată din cauza restanțelor financiare pe care le are regia timișoreană. Acum o lună, compania de electricitate a emis o somație similară. Enel susține că RATT nu a respectat angajamentele de plată.

Regia Autonomă de Transport Timişoara are de plătit, către Enel, 1,5 milioane de lei, reprezentând restanţe la plata facturilor de energie electrică în perioada iulie – octombrie 2011. În luna septembrie, Enel a trimis o înștiințare către regia timișoreană, urmând să întrerupă furnizarea energiei electrice către aceasta. Pentru perioada aprilie – septembrie, RATT ar fi avut de achitat către Enel 2,8 milioane de lei. După ce compania de electricitate a anunţat că debranşează tramvaiele şi troleibuzele, autorităţile locale s-au angajat să plătească până la mijlocul lunii octombrie. Jumătate din sumă a fost deja achitată, iar restul va fi plătit în tranşe. Compania Enel a emis, marți, un comunicat, în care anunță că se vede nevoită “să întrerupă furnizarea energiei electrice către toate locurile de consum ale Regiei Autonome de Transport Timişoara”. Măsura va pusă în practică în noaptea de vineri spre sâmbătă. “Enel a întreprins numeroase demersuri de rezolvare a situaţiei pe cale amiabilă, în vederea recuperării debitului, prin transmiterea de notificări de plată, acordarea de amânări succesive la plată, încheierea de convenţii de eşalonare, acţiuni de conciliere (…) nici ultima convenţie de eşalonare, încheiată la data de 19 septembrie 2011, nu a fost respectată, ca de altfel niciuna din cele încheiate anterior acesteia”, se mai precizează în comunicat. Compania susține, pe de altă parte, că este dispusă să discute cu autoritățile locale, pentru găsirea unei soluții.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago