Autoritatile locale spun „pas” santajului lui Marian Iancu

Nici Consiliul Local Timișoara, nici Consiliul Judeţean Timiș nu vor da niciun leu pentru Poli Timişoara, cel puţin nu în perioada următoare. Se pune problema doar pentru o premiere a promovării în Liga I. Nicolae Robu este cel mai mare susţinător al finanţării echipei, iar Adrian Orza a devenit cel mai mare opozant.

In urmă cu câteva zile, preşedintele lui Poli Timişoara, Gheorghe Chivorchian, a preluat ştafeta de la aşa-zisul investitor Marian Iancu, şantajând autorităţile locale pentru a primi bani pentru echipă. La Radio GSP, Chivorchian a afirmat că Poli are nevoie urgentă de bani pentru a continua lupta pentru promovare. „Le-am transmis celor de la consiliul judeţean că trebuie să fim o echipă unită. Nu trebuie să ne părăsească în momente grele. Dacă joi nu vor decide să ne finanţeze, vom continua până nu vom mai avea bani, apoi vom spune STOP!”, a afirmat Chivorchian. De cealaltă parte, autorităţile locale nu sunt dispuse să mai investească la Poli. Liderii administraţiei locale, dar şi cei politici, au avut câteva întâlniri până acum pe marginea acestui subiect, dar nu au luat nicio decizie. De fiecare dată însă s-a păstrat tăcerea absolută asupra celor discutate. „Părerea mea este că nu se vor da bani. Dacă se vor da, se dau numai la promovare, şi în niciun caz sumele cerute de Iancu”, ne-a declarat o sursă prezentă la aceste întâlniri.
Marian Iancu a solicitat 1,8 milioane de euro în acest moment şi alte două milioane de euro în cazul promovării. În privinţa poziţiei capilor din administraţie, lucrurile stau sub forma următoare, ne-a dezvăluit sursa amintită. În mod surprinzător, viceprimarul Adrian Orza este total împotriva oricărui sprijin financiar de la bugetul local. Asta, după ce a fost considerat unul dintre cei mai mari fani ai lui Marian Iancu şi, implicit, a militat pentru bugetarea echipei. În schimb, primarul Gheorghe Ciuhandu este mai degrabă favorabil finanţării, dar nu la nivelul solicitat de Iancu. Opţiunea lui Ciuhandu poate fi pusă şi sub semnul alegerilor de anul viitor. PSD şi liderul filialei, Titu Bojin, înclină balanţa spre acordarea unor bani, dar numai în cazul promovării. Liderul CJT şi al PD-L, Constantin Ostaficiuc, nu şi-a formulat o poziţie clară până în acest moment. Singurul care sprijină făţiş finanţarea de urgenţă a lui Poli este rectorul Politehnicii, Nicolae Robu, preşedinte al PNL Timiş. Oricum până joi, data stabilită de Chivorchian, nu va exista o poziţie clară, următoarea întâlnire urmând să aibă loc săptămâna viitoare.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

13 minute ago

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

2 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

3 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

14 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

14 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

17 ore ago