Categories: Sport

AJF-ul timisean, ca si FRF-ul national

Progresul Ciacova poate intra în Cartea Recordurilor după ce a încheiat turul de campionat în seria a doua a campionatului judeţean de fotbal cu 40 de puncte, din care nouă făcute cadou de comisiile din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Timiş.

În prezent liderul turului, Progresul Ciacova nu s-ar regăsi nici măcar în primele trei echipe din serie, dacă nu ar fi funcţionat ca la carte cârdăşia cu AJF Timiş, care a transformat cele trei înfrângeri suferite în faţa lui AS Murani, Timişul Urseni şi Antartica Sânmihaiu Român în trei victorii decise la „masa verde”.
Comisia de Apel din cadrul AJF Timiş, condusă în timpul liber de Eugen Iercu, şeful secţiei de la Poliţia de Tansporturi Feroviare Regionala Timişoara, a dat verdictul în ceea ce priveşte stabilirea câştigătoarei dintre Antartica Sânmihaiul Român şi Progresul Ciacova. Decizia a fost în favoarea Progresului, care a câştigat al treilea joc la „masa verde”, deşi pe terenul din Sânmihaiul Român scorul a fost 3-1 pentru Antartica. Oaspeţii au făcut o contestaţie la AJF Timiş imediat după acel joc, unde au subliniat faptul că Antartica a folosit un portar cu dublă legitimare, fapt necunoscut şi de oficialii clubului din Sânmihaiu Român. A ştiut însă acest lucru Adrian Ianoşev, antrenorul de la Progresul Ciacova, care i-a avertizat pe cei de la Antartica înainte de debutul jocului că portarul Zsolt Farcaş este legitimat şi la Real Dragşina. Cei de la Antartica Sânmihaiul Român au mers însă pe mâna portarului, care a menţionat că nu are dublă legitimare. „Dubla legitimare se poate fabrica la AJF Timiş”, spunea Claudiu Cotenescu, preşedintele Antarticii, după ce AJF-ul stabilise că Progresul câştigă la „masa verde”.
Ne întrebăm ce vină au oficialii Antarticii pentru că jucătorul în cauză, dacă e adevărat, avea la ora jocului respectiv dublă legitimare, atâta vreme cât cele două legitimări au fost efectuate în cadrul AJF, care ar fi trebuit să aibă la cunoştinţă acest aspect? Se pare că Antartica plăteşte tribut lipsei de profesionalism din cadrul AJF, forul judeţean care funcţionează la fel de prost ca şi cel naţional, care îl are în frunte pe Mircea Sandu, bun prieten cu Dănuţ Laţa, liderul fotbalului judeţean din Timiş. Ca şi la nivel naţional, echipele care au trecere pe coridoarele AJF sunt favorizate prin toate căile posibile, chiar şi mai puţin legale, pentru a-şi îndeplini obiectivele propuse.

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

29 de minute ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

O oră ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

6 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

7 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

7 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

9 ore ago