Categories: SocialUltima ora

Tatal incestuos e liber, deoarece procuratura a considerat ca probele nu sunt concludente

Monstrul de la Beregsău Mare e în continuare liber, pentru că nu au existat suficiente probe care să-l trimită, măcar temporar, după gratii. N-au contat nici declarațiile fetei de 17 ani, nici acelea ale martorului ocular. Parchetul tace, iar purtătorul de cuvânt al instituției se mulțumește să declare că ancheta continuă.

Lucian Pop și-a violat fiica timp de două luni, dar a fost reținut numai pentru 24 de ore. Apoi a fost eliberat, ca și cum ar fi comis un furt de găini și nu și-ar fi nenorocit pe viață propriul copil. Bărbatul e soi rău. El are un dosar penal întocmit săptămâna trecută, după ce și-a bătut concubina, care are 19 ani și de la care are un fiu de un an și jumătate. În 1999 a fost închis pentru furt calificat, dar avea la activ și o condamnare pentru tâlhărie. Fosta soție, mama adolescentei violate, a divorțat de el după ce n-a mai suportat violențele la care era supusă.
În acest caz, Parchetul ar fi trebuit să facă orice este omenește posibil pentru a-l ține pe Pop după gratii. De exemplu, să grăbească probarea reclamației fetei și să țină cont de antecedentele bărbatului. Ce au făcut de fapt procurorii în acest caz deosebit de grav nu e foarte clar. Nu am putut obține o audiență la prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, așa că am discutat cu purtătorul de cuvânt. “Cercetările continuă. În cursul urmăririi penale, în urma administrării probelor, trebuie să se stabilească cu existenţa infracţiunii, pentru a se constata, la finalul anchetei, dacă e cazul sau nu să fie trimis în judecată suspectul”, spune procurorul Mihai Valentin. În ciuda cazierului lui Lucian Pop, procurorul Nicoleta Luca nu crede că locul individului e după gratii. “Propunerea organelor de poliţie, de arestare preventivă, a fost respinsă de procurorul de caz, care a considerat că nu există suficiente probe care să conducă la presupunerea rezonabilă că învinuitul a săvârşit fapta pentru care este cercetat” explică Valentin.
Protagoniștii acestei povești îngrozitoare stau departe de ochii lumii. Lucian Pop, angajat la Smithfield Prod, nu a mers la serviciu în ultima săptămână. Colegii lui sunt stupefiați. Nici măcar o secundă nu s-au gândit că împart același spațiu de lucru cu un monstru. “M-a sunat să-mi spună că nu vine la lucru, apoi a închis. Când am auzit pentru ce l-a luat luni poliţia, m-am îngrozit. E un nenorocit”, spune, cu jumătate de gură, unul dintre șefii de secție.
Adolescenta de 17 ani a reușit, după mai multe zile de chin, să adoarmă. Duminică a vorbit cu un asistent social, dar de atunci nu a mai căutat-o niciun reprezentant de la Direcția pentru Protecția Copilului. „Fata este împreună cu mama ei, în siguranţă, şi au părăsit Timişul. Am referit cazul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială din judeţul respective, care îl va monitoriza şi îi va oferi fetei consiliere”, spune Smaranda Marcu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Timiş. În Hunedoara însă nu se știe nimic. „Nu avem nicio sesizare venită de la Timiş”, a declarat Ionela Lazăr, purtătorul de cuvânt al DGASPC Hunedoara. Nici nu aveau cum să aibă, pentru că fata nu va merge acolo.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

5 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

5 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

11 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

11 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

12 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

13 ore ago