Categories: SocialUltima ora

Avertizare de ceata in vest

Meteorologii au emis, pentru luni dimineață, o avertizare de ceață. Aceasta este valabilă pentru zonele de câmpie din județele Arad, Bihor, Timiș și sudul județului Caraș-Severin. În această parte de țară, ceața va determina reducerea vizibilității sub 200 de metri, iar în unele cazuri, chiar sub 50 metri.
Opt curse aeriene care ar fi trebuit să aterizeze sau să decoleze, luni dimineaţă, de pe Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara înregistrează întârzieri de până la o oră din cauza ceţii, vizibilitatea în zona pistei fiind de sub 200 de metri. Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional Timişoara, Nicoleta Trifan, a declarat că este vorba despre avioanele care trebuiau să sosească de la Cernăuţi, Lvov, Chişinău şi Iaşi, respectiv care ar fi trebuit să plece către Roma, Verona, Bergamo şi Veneţia.
Update:
Ceaţa persistentă a făcut ca un număr de cinci curse care ar fi trebuit să aterizeze de la Iaşi, Cernăuţi, Chişinău, Lvov şi Bergamo să înregistreze întârzieri de până la trei ore. Unele dintre ele au fost redirecţionate în ţară, iar pasagerii care urmau să zboare spre alte destinaţii au fost preluaţi de acolo. „Două curse, cele de Lvov şi Cernăuţi, au aterizat la Sibiu. Deoarece toţi pasagerii se îndreptau spre destinaţii din Italia, compania aeriană a decis să faca zborurile direct de pe Sibiu, fără escală la Timişoara. O altă cursă, cea de Bergamo, a fost redirecţionată caătre aeroportul din Cluj şi a aterizat apoi la Timişoara cu întârziere”, a spus Nicoleta Trifan, purtătorul de cuvânt al aeroportului. Aceleaşi avioane urmau să preia pasagerii şi să îi ducă spre alte destinaţii din Italia şi Spania, astfel că au mai fost înregistrate întârzieri şi către Roma, Bergamo, Verona, Veneţia şi Valencia.
Traficul aerian la Timişoara a fost totuşi reluat începând cu ora 14, şi revine, încet, la normal. „Aterizarea şi decolarea aeronavelor în condiţii de vizibilitate redusă se fac doar dacă se îndeplinesc trei condiţii: existenţa unor aparaturi specifice pe aeroport – acestea există la Timişoara, dacă aeronava este dotată corespunzător şi dacă echipajul acesteia este calificat pentru a putea decola şi ateriza în condiţii de ceaţă”, a mai punctat Trifan .

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

O oră ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

3 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

4 ore ago

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

6 ore ago

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

7 ore ago

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc…

7 ore ago